АктуальноНовини

Розширення Календаря профілактичних щеплень не матиме успіху без популяризації вакцинації серед населення

29/04/2013

Педіатр-інфекціоніст Євген Комаровський вважає, що розширення Національного календаря профілактичних щеплень не принесе користі (імунізація від нових хвороб не матиме успіху, а вакцини залишаться нереалізованими), якщо не буде вжито заходів по популяризації вакцинації.

Євген Комаровський зауважив, що МОЗ має повністю забезпечити реалізацію вакцин, передбачених Національним календарем профілактичних щеплень для загальної імунізації населення. На своїй сторінці в соціальній мережі педіатр-інфекціоніст написав: “Сьогодні тисячі аптек сотнями тисяч доз продають вакцини, які держава включила до переліку календарних щеплень, надавши тим гарантію, що ми їх зобов’язані отримати безкоштовно… Першочергове завдання міністерства – забезпечити беззастережну реалізацію чинного календаря вакцинації й тільки потім займатися його розширенням”.

Відповідно до Національного календаря щеплень, в Україні  обов’язкові щеплення лише від десяти керованих інфекційних хвороб. Нагадаємо, що під час відкритої лекції з питань імунопрофілактики Міністр охорони здоров’я Раїса Богатирьова повідомила, що в Міністерстві охорони здоров’я до кінця цього року збираються переглянути й ухвалити Національний календар профілактичних щеплень. До оновленого Календаря, можливо, буде внесене щеплення від папіломовірусу людини, який провокує розвиток раку шийки матки.

Материал подготовила +Екатерина Свириденко

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ