Новини

Санофі та ОХМАТДИТ продовжують співпрацю для підтримки дітей із раком

22/02/2016

Санофі в Україні та Національна дитяча спеціалізована клінічна лікарня ОХМАТДИТ підписали Меморандум про взаєморозуміння. Документ визначає напрями партнерства між сторонами на наступний рік. Його основною метою є підтримка програм соціальної реабілітації та психологічної допомоги дітям з онкогематологічними захворюваннями, а також освітніх програм для фахівців ОХМАТДИТу

Меморандум підписали Юрій Гладуш, головний лікар ОХМАТДИТу, і Жан-Поль Шоер, Директор компанії Санофі в Україні. Уклавши документ, сторони домовилися продовжити співпрацю, розпочату у 2013 році, покликану змінити на краще життя дітей з онкогематологічними захворюваннями:

  • Забезпечення психологічної підтримки і соціальної реабілітації дітей з онкогематологічними захворюваннями, які проходять лікування в ОХМАТДИТі, за рахунок обладнання класів для арт-терапії;
  • Наповнення бібліотеки книгами, аудіо- та відеоматеріалами у відповідності до потреб дітей;
  • Розширення професійного досвіду та удосконалення навичок лікарів ОХМАТДИТу в галузі дитячої окногематології і трансплантації кісткового мозку. Санофі підтримуватиме освітні програми та конференції для фахівців.

Юрій Гладуш від імені Національної дитячої спеціалізованої клінічної лікарні ОХМАТДИТ сказав: «Ми цінуємо продовження співробітництва з таким надійним партнером, як Санофі, адже разом ми працюємо в напрямку покращення якості життя дітей з онкологічними захворюваннями. Встановлення діагнозу та проходження лікування може мати надзвичайно сильний вплив на дітей та їхніх рідних. На шляху боротьби з хворобою їхні емоційні та соціальні потреби можуть змінюватися. Щоб задовольнити їх нам, перш за все, необхідно створити оточення, в якому діти відчуватимуть підтримку».

Під час підписання Меморандуму Жан-Поль Шоер, Директор компанії Санофі в Україні, відмітив: «Проблема онкологічних захворювань серед дітей є дуже важливою для Санофі. Ми розуміємо, що успішне лікування залежить не лише від ефективної терапії. Надання психологічної допомоги та доступу до програм реабілітації необхідні для того щоб не залишати маленьких пацієнтів один на один з хворобою на шляху боротьби проти раку. У рамках Меморандуму компанія також підтримуватиме освітні програми для лікарів ОХМАТДИТу, оскільки ми віримо, що професійний рівень лікарів є одним із основних компонентів ефективного лікування. Ми переконані, що тісна співпраця Санофі та ОХМАТДИТу робить вагомий внесок у покращення якості турботи, яку отримують діти, долаючи перепони на шляху до одужання».

У світі щороку реєструють 175 тис. нових випадків захворювання на рак серед дітей, 90 тис. з них закінчуються летально. Для України ця проблема є також дуже актуальною – кожного року у 1000 дітей діагностують онкологічні захворювання і лише 47% проходять успішне лікування. Найрозповсюдженіші види раку – це лейкемія та рак мозку.

Вирішення проблеми онкологічних захворювань є одним із пріоритетів для України. У відповідь на це Санофі, як соціально відповідальна компанія,  підтримує проекти, спрямовані на привнесення позитивних змін у проблему онкологічних захворювань. Так, у 2015 році Санофі в Україні підписала Меморандум про взаєморозуміння з Міністерством охорони здоров’я, одним з напрямків якого є підвищення рівня раннього виявлення раку молочної залози. З 2013 року компанія підтримує скринінгові кампанії «Онко-Дозор» і соціальний проект із профілактики та ранньої діагностики раку «Крок до життя. Перевір себе». Раніше компанія також реалізувала масштабний інформаційно-профілактичний проект «Подбай про них», а також долучилася до створення «Щоденника пацієнта» і брошури «Якщо у близької вам людини виявили рак».

Джерело: прес-служба Санофі України

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ