Новини

Санофі в Україні підтримала проект з раннього виявлення онкологічних захворювань «Крок до життя. Перевір себе»

13/07/2015

Санофі в Україні, провідна компанія у сфері охорони здоров’я і лідер у лікуванні онкологічних захворювань, підтримала проведення соціального проекту з профілактики та раннього виявлення раку «Крок до життя. Перевір себе» серед населення м. Києва. Ініціаторами проекту виступили громадська організація «Київське лікарське товариство», Департамент охорони здоров’я Київської міської державної адміністрації та депутати Київської міської ради

Соціальний проект «Крок до життя. Перевір себе» – це комплекс заходів, спрямованих на раннє виявлення раку, підвищення рівня поінформованості населення щодо проблеми розвитку онкозахворювань, важливості профілактики та ранньої діагностики, а також на розширення професійних знань лікарів первинної медичної допомоги. За час проведення проекту було безкоштовно обстежено близько 4500 осіб, які отримали кваліфіковану консультацію лікарів-онкологів, пройшли УЗД-діагностику, мамографію, ПСА-тести для виявлення ризику розвитку раку передміхурової залози у чоловіків, а також ознайомилися зі способами профілактики, сучасного обстеження та лікування онкологічних захворювань. Всіх обстежених, у кого фахівці виявили патологію, було направлено на додаткову діагностику, що дозволить цим пацієнтам вчасно пройти лікування.

Для України проблема раку є надзвичайно актуальною: від онкозахворювань страждають більше 1 млн жителів країни. Щодня в Україні 450 осіб дізнаються, що захворіли на рак*. За інформацією Національного канцер-реєстру, в 2014 році на профілактичних оглядах було виявлено 29,8% онкологічних хворих, в тому числі 9,2% злоякісних новоутворень було діагностовано у дітей*. Кожна третя смерть від онкологічних захворювань в Україні обумовлена занадто пізнім візитом до лікаря*.

Санофі в Україні займає активну позицію у боротьбі проти раку. Співпрацюючи з МОЗ України, пацієнтськими організаціями та медичним співтовариством, компанія ініціює та підтримує проекти, націлені на поширення інформації, покращення доступу до діагностики та лікування онкологічних захворювань. Так, в 2015 році Санофі в Україні підписала Меморандум про взаєморозуміння з Міністерством охорони здоров’я, в рамках якого одним з напрямків співпраці є покращення показників виявлення раку молочної залози (РМЗ) на ранніх стадіях. У 2013 і 2014 роках Санофі в Україні підтримала скринінгові кампанії ранньої діагностики раку молочної залози «Онко-Дозор», в ході яких були обстежені 1322 жінки у Харкові, Донецьку та Львові. Також був проведений масштабний інформаційно-профілактичний проект «Подбай про них!», в рамках якого тисячі жінок пройшли обстеження на РМЗ та отримали безкоштовні консультації лікарів, реалізована програма поліпшення доступу пацієнтів до лікування РМЗ «Крок назустріч». З 2013 року компанія забезпечує підтримку програм соціальної реабілітації та психологічної допомоги онкохворим дітям в рамках Меморандуму про взаєморозуміння з Національною дитячою спеціалізованою клінічною лікарнею ОХМАТДИТ.

Марина Шишлова, керівник бізнес-підрозділу рецептурних препаратів Санофі в Україні: «Санофі в Україні бере активну участь у боротьбі проти раку. Компанія не тільки пропонує якісні та інноваційні препарати, але й реалізовує ряд заходів, спрямованих на поліпшення показників ранньої діагностики, підвищення якості життя людей з онкологічними захворюваннями, а також надання підтримки в їхній щоденній боротьбі з хворобою. Ми впевнені, що спільними зусиллями можна досягти значного зниження рівня смертності та підвищити рівень виживаності пацієнтів з онкологічними захворюваннями».

Олена Колесник, директор Національного інституту раку: «Щорічно в Україні реєструється близько 160 000 нових випадків онкологічних захворювань, і ці показники продовжують зростати. Високий рівень смертності в перший рік після постановки діагнозу (40% чоловіків, 23% жінок і 26% дітей*) говорить про необхідність впровадження подібних скринінгових програм, які дозволяють поліпшити 5-річну виживаність пацієнтів. Ряд випадків ракових захворювань на ранніх стадіях можна вилікувати при своєчасному проведенні діагностики та відповідного лікування».

Дмитро Осинський, головний позаштатний спеціаліст Департаменту охорони здоров’я Київської міської державної адміністрації з онкології: «Привернення уваги громадськості до проблеми онкологічних захворювань і важливості ранньої діагностики раку – одне з першочергових завдань системи охорони здоров’я України на сьогоднішній день. Більше ніж 30% онкозахворювань в Україні діагностується на пізніх стадіях*, що призводить до значного підвищення витрат на лікування та зменшення тривалості життя пацієнтів. Завдяки подібним програмам, які ми проводимо спільно з нашими партнерами, ми зможемо поліпшити показники виявлення злоякісних новоутворень на початкових стадіях, коли шанси на одужання пацієнта максимально високі».

*Бюлетень Національного канцер-реєстру України №16 https://www.ncru.inf.ua

 

Джерело: прес-центр Санофі в Україні

 

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ