Новини

Соціальний проект «Відкрий своє серце» стартував у Маріуполі

23/03/2016

18 березня в Маріуполі стартував соціальний проект «Відкрий своє серце» німецького фармацевтичного концерну STADA. Проект спрямований на допомогу в діагностиці складних пацієнтів міста, проведення освітніх програм для лікарів та безоплатну передачу лікарських препаратів лікарням. Проект проходить під егідою Національної академії післядипломної освіти ім. П. Л. Шупика (Київ) і Маріупольської міської ради.

18-19 березня 160 лікарів міста Маріуполь і прифронтових територій пройшли цикл навчальних заходів у Маріупольській міській лікарні №2 під керівництвом провідних професорів кафедри кардіології Національної академії післядипломної освіти ім. П.Л. Шупика. Лектори висвітлили останні сучасні методи діагностики лікування і ведення хворих з кардіологічною патологією.

«Наразі необхідно міняти образ навчання. Тому що у лікарів, дійсно, немає часу приїжджати в Stada_Mariupol2інше місто на місяць-два і навчатися. Тому кафедрою кардіології були розроблені спеціальні цикли дистанційного навчання. У нас на кафедрі є 2 сайти. Один сайт – www.WebCardio.org – для кардіологів, другий – https://www.webmedfamily.org/ – для сімейних лікарів і лікарів інших спеціальностей. Це дає можливість лікарям, перебуваючи вдома, слухати лекції провідних кардіологів та вчених України та Європи. На даний момент 18 лікарів з Маріуполя зареєструвалося на наш цикл. Зараз ми приїхали, щоб провести очну частину циклу. Це будуть майстер-класи, семінари, інтерактивне навчання. Після цього лікарі зможуть через інтернет продовжувати займатися на сайті www.WebCardio.org. Крім того, вони зможуть пройти тестовий контроль, і ми зможемо оцінити їх знання. Потім ми видамо їм дійсні посвідчення проходження циклу тематичного удосконалення », – прокоментувала Марина Миколаївна Долженко, доктор медичних наук, професор, заслужений лікар України, завідувач кафедри кардіології.

Stada_Mariupol3В рамках проекту протягом двох днів кращі кардіологи Академії провели безкоштовне обстеження пацієнтів, які потребують вузькоспеціалізованої допомоги за допомогою сучасного обладнання в Маріупольській міській лікарні №2 і лікарні швидкої медичної допомоги. Замість запланованих 100 пацієнтів, яких до столичних фахівців направили місцеві кардіологи, терапевти і педіатри, київські лікарі обстежили 126 пацієнтів, 69 з яких – діти від 0 до 16 років. Серед пацієнтів були жителі Маріуполя та прилеглих міст, вимушені внутрішні переселенці, а також службовці в АТО. Лікарі допомогли пацієнтам встановити точний діагноз і розробили тактику подальшого лікування.

«Серцево-судинні захворювання у всьому світі є головною причиною смертності. Щорічно від серцево-судинних захворювань помирає близько 20 млн чоловік. В Україні в 2014 році дані захворювання стали причиною смерті понад 425 000 чоловік. Саме тому особливу увагу компанія STADA приділяє комплексному вирішенню проблеми серцево-судинних захворювань. Соціальний проект «Відкрий своє серце» спрямований на підвищення кваліфікації лікарів-кардіологів, лікарів загальної практики і допомогу в обстеженні складних пацієнтів з кардіопатією. Крім того, з огляду на складну ситуацію в прифронтових територіях, компанія безоплатно передала 15 тисяч упаковок препаратів медичним установам Маріуполя на загальну суму понад 1,2 млн грн», – повідомив Олександр Кулик, керівник відділу маркетингу компанії STADA.

Маріуполь був обраний невипадково. Саме на це місто в останній рік припало значне навантаження як на інфраструктуру в цілому, так і на медичну сферу зокрема. За словами начальника управління охорони здоров’я Ольги Голубченко, на даний момент у Маріуполі зареєстровано близько 95 тисяч тимчасово переміщених осіб, з них за медичною допомогою звернулася вже 31 тисяча людей.

Джерело: прес-служба компанії STADA

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ