АктуальноНовини

Технології vs здоров’я

18/02/2021

13 жовтня 2020 р. Apple представила новий iPhone 12. Це перший смартфон від компанії, що підтримує стандарт стільникового зв’язку 5G. Для пришвидшення бездротової зарядки використовується технологія AppleMagSafe, за якою магніти розташовані навколо центральної котушки, що утворює сильне магнітне поле.

Доктор Джошуа Грінберг та його команда із Секції електрофізіології серця Інституту серця та судин Генрі Форда (Детройт, Мічиган) занепокоєні ризиком впливу нового iPhone 12 на імплантовані кардіовертерні дефібрилятори (ІКД). Усі вони мають вбудований перемикач, який реагує на зовнішнє магнітне поле. Результати дослідження, яке провели вчені, показали, що піднесення iPhone до лівого боку грудної клітки призводить до негайного переривання терапії ІКД. При повторних тестуваннях результат було підтверджено із різними положеннями телефона над кишенею. Дослідники стверджують, що магнітне поле, сильніше 10  Гс, здатне активувати перемикачі.

Доктор Грінберг зазачив, що лікарі повинні інформувати пацієнтів про можливу взаємодію iPhone 12 та інших інтелектуальних пристроїв із імплантованими серцевими електронними пристроями.

За матеріалами coliquio.de

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ