НовиниНовости фармацевтики

У Франції від ліків для діабетиків померли 2 тис. людей

23/09/2011

Жак Серв’є, засновник та голова правління однієї з найбільших фармацевтичних компаній Франції “Лабораторії Серв’є” (Servier), звинувачується у ненавмисному вбивстві, обмані з обтяжуючими обставинами та шахрайстві. На думку прокуратури, його ліки для хворих на діабет “Медіатор” спричинили смерть двох тисяч осіб. Ця справа може стати одним з найгучніших скандалів в історії сучасної Франції.

89-річного підприємця взято під варту. Встановлена сума застави склала чотири мільйони євро. За підрахунками слідчих,  через  прийом “Медіатора” лише у  Франції померли від 500 до 2 тис. чоловік.

Цей препарат ще з 1976 року застосовувався для лікування діабету другого типу, коли у хворого знижена чутливість до інсуліну. Згодом з’явилися дані про летальні випадки після прийому ліків. Довготривалий прийом препарату приводив до  захворювань серцево-судинної системи. Це означає, що  фенфлурамін, що входить до складу “Медіатора” , приносить більше шкоди здоров’ю, ніж користі. У США препарат був знятий з продажу ще в 1997 році. У Росії в 2006 році препарат внесли до списку наркотичних та психотропних речовин. У Франції ж “Медіатор” заборонили лише в листопаді 2009 року, коли вже ні в кого з фахівців не залишилось сумнівів щодо його небезпеки.

Тепер слідчі  намагаються з’ясувати, чому препарат так довго не знімали з продажу.

За матеріалами unn.com.ua

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ