НовиниНовости фармацевтики

У Києві активно впроваджується Пілотний проект з регулювання цін на антигіпертензивні препарати

27/12/2012

У столиці уже близько двох місяців діє другий етап Пілотного проекту з регулювання цін на лікарські засоби для лікування гіпертензії. За це період більш ніж 106 тис. пацієнтів отримали пільгові рецепти, проте з них до аптек звернулися лише 13 тис.

Начальник Головного управління охорони здоров’я Віталій Мохорєв закликав всіх, хто має проблеми з підвищеним тиском відвідати лікаря та на законних підставах отримати рецепт, що надає право купувати відповідні препарати значно дешевше. “Наразі в столиці спостерігається ситуація, коли людина, навіть отримавши такий рецепт чомусь не поспішає звернутися до аптечного закладу. В результаті, з більш ніж 106 тисяч виписаних рецептів отоварено лише близько 13 тисяч. Переконливо раджу всім пацієнтам користуватися виписаними рецептами, купувати ліки та контролювати свою хворобу не допускаючи кризових станів” – наголосив Віталій Мохорєв.
Також він повідомив, що на сьогодні в програмі відшкодування задіяна мережа аптек комунального підприємства “Фармація”, але згодом до неї приєднаються і інші заклади. Після відповідної пропозиції до Головного управління охорони здоров’я звернулося 10 суб’єктів господарювання, що виказали готовність до співпраці та участі у проекті із запровадження часткового відшкодування вартості лікарських засобів для лікування осіб з гіпертонічною хворобою.
Нагадаємо, що відшкодування вартості ліків (реімбурсація) відбувається за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів.
До сплати належить різниця між фактичною роздрібною ціною, встановленою на момент придбання лікарського засобу, та референтною ціною, затвердженою МОЗ України.
Препарати відпускаються за рецептом лікаря, в якому має бути зазначено міжнародну непатентовану назву та визначено дозу.
Рецепт можна отримати у лікаря первинної ланки (терапевта, педіатра, сімейного лікаря) та лікаря-кардіолога.

За матеріалами www3.health.kiev.ua

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ