АктуальноНовини

У пілотному проекті з державного регулювання цін на препарати інсуліну пропонується змінити перелік референтних країн

14/12/2013

13 грудня 2013 року МОЗ України винесло на громадське обговорення проект постанови КМУ щодо внесення змін до пілотного проекту щодо запровадження державного регулювання цін на препарати інсуліну, затверджений постановою КМУ від 14.08.2013 р. № 732.

Цей проект змін до Пілотного проекту розроблений за результатами наради на чолі з міністром охорони здоров’я України Раъсою Богатирьовою, яка відбулася 12 грудня 2013 за участю представників вітчизняних й іноземних виробників препаратів інсуліну.

Проектом постанови КМУ запропоновано викласти у новій редакції підпункт 1 пункту 2 постанови КМУ № 732, який передбачає, що дія Пілотного проекту поширюватиметься на препарати інсуліну, зареєстровані в Україні і внесені до Державного реєстру лікарських засобів.  Згідно з чинною нормою постанови КМУ № 732 дія Пілотного проекту поширюється на препарати за переліком згідно з додатком, зареєстровані в Україні за загальноприйнятою назвою інсулін, із відповідним дозуванням, формою випуску й упаковкою.

Крім того, проектом документа запропоновано при затвердженні МОЗ України порядку розрахунку граничного рівня оптово-відпускних цін на препарати інсуліну за основу брати порівняльні (референтні) ціни на такі препарати, які встановлені в Болгарії, Молдові, Польщі, Словаччині і Чехії, виходячи з кожної торгової назви препарату, форми випуску, упаковки і дозування. У разі якщо відповідний препарат не представлений на ринку в таких державах, порівняльна (референтна) ціна буде формуватися з урахуванням цін на такі препарати, які встановлені в Латвії, Угорщині й Сербії, і задекларованих змін оптово-відпускних цін, які склалися в Україні.

Чинна редакція постанови КМУ № 732 передбачає, що в якості референтних країн виступають Республіка Молдова, Турецька Республіка, Російська Федерація, Республіка Албанія, Румунія, Республіка Болгарія. У разі якщо відповідний препарат не представлений на ринку в зазначених державах, порівняльна (референтна) ціна формується з урахуванням цін на такі препарати, встановлені в Угорщині, Литовській Республіці, Латвійській Республіці, Чеській Республіці, Словацькій Республіці, Республіці Польща, і задекларованих змін оптово-відпускних цін, які склалися в Україні.

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ