Новини

У Верховній Раді україни обговорили шляхи зниження цін на лікарські засоби

Новини

У Верховній Раді україни обговорили шляхи зниження цін на лікарські засоби

30/05/2018

29 травня 2018 року у Верховній Раді України відбувся круглий стіл «Формування цін на лікарські засоби. Чому ліки продовжують дорожчати?» під головуванням народного депутату України Ірини Сисоєнко. У заході взяли участь заступник міністра охорони здоров`я України Роман Ілик та представники громадських організацій

Основним питанням на порядку денному було обговорення шляхів зниження цін на лікарські засоби.  Зокрема, заступник міністра охорони здоров`я Роман Ілик звернув увагу на необхідність прийняття змін до Закону України «Про рекламу», що, на його думку, певною мірою впливатиме  на зниження цін на лікарські засоби.

Також учасники заходу обговорили питання щодо декларування вартості препаратів, вплив маркетингових угод між аптеками та виробниками ліків на ціни на препарати, обов’язкового відпуску рецептурних ліків за рецептом та впровадження електронного рецепта.

Дискусія торкнулася також запровадження на законодавчому рівні вимог до створення та функціонування аптек, а саме допуску до управління аптекою виключно осіб з профільною фармацевтичною освітою та встановлення специфічних географічних та демографічних критеріїв до діяльності аптек. Такі новели вже знайшли своє відображення в проекті закону, який розроблений за зразком аналогічного закону в Польщі, та жваво обговорювався учасниками круглого столу.

Джерело: ГС«Фармацевтична ліга України»

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ