АктуальноНовиниНовости фармацевтики

У Європі схвалено препарат Кадсила компанії Рош для лікування HER2-позитивного раку молочної залози

21/11/2013

Швейцарська фармакологічна компанія Рош оголосила про отримання схвалення європейських регуляторних органів на лікарський препарат Кадсила (Kadcyla) в якості агента для лікування дорослих пацієнтів з HER2-позитивним раком молочної залози. Схвалення цього препарату Європейською комісією дозволяє його використовувати тим пацієнтам, які раніше приймали Герцептин / трастузумаб (Herceptin / trastuzumab) і хіміотерапію таксанами окремо або в комбінації.

Раніше препарат Кадсила був рекомендований до схвалення консультативним комітетом Європейського агентства з лікарських препаратів (European Medicines Agency, ЕМА), а також схвалений Управлінням контролю якості продуктів і лікарських засобів США (Food and Drug Administration, FDA) для лікування раку молочної залози.

Препарат Кадсила є першим кон’югатом моноклонального антитіла і вже зарекомендував себе як ефективний засіб у боротьбі з раком, продажі препарату склали 91 млн. дол США у першій половині 2013 року після його схвалення FDA в лютому. Як зазначив Хал Баррон (Hal Barron, MD), доктор медицини, головний медичний директор і глава глобального підрозділу з розробки лікарських препаратів компанії Рош, компанія планує випустити препарат на європейський ринок і зробити його доступним найближчим часом.

За матеріалами Медфармконнект

Материал подготовила +Екатерина Свириденко

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ