АктуальноНовиниНовости фармацевтики

У Європі схвалено препарат Ксігдуо компаній АстраЗенека і Брістол-Майерс Сквібб для лікування діабету другого типу

23/01/2014

Фармацевтичні компанії АстраЗенека (AstraZeneca Plc) і Брістол-Майерс Сквібб (Bristol-Myers Squibb Co.) оголосили про те, що лікарський препарат Ксігдуо/ дапагліфлозін/ метформін гідрохлорид (Xigduo/ dapagliflozin/ metformin hydrochloride) у таблетках по 5 мг/ 850мг і 5мг/ 1000мг схвалений Європейською комісією для лікування діабету другого типу.

У препараті Ксігдуо міститься дапагліфлозін (торгова назва Форксіга (Forxiga) – селективний і оборотний інгібітор SGLT2 з метформіном гідрохлорид, а також два гіпоглікемічних засоба з додатковими механізмами впливу для поліпшення глікемічного контролю для прийому два рази на день. Як відзначили представники компанії, це схвалення – перше схвалення препарату у фіксованій дозі в комбінації з інгібітором SGLT2 і метформіном.

Препарат Ксігдуо призначений для лікування дорослих у віці від 18 років і старше з діабетом другого типу в якості додаткової терапії до дієт і фізичних вправ для поліпшення глікемічного контролю. Також він призначений для пацієнтів, яким не підходить терапія метформіном або хто приймає дапагліфлозін або метформін як окремі лікарські препарати. Форксіга була першим лікарським препаратом у класі SGLT2, який отримав схвалення регуляторів у Європі для лікування діабету другого типу в листопаді 2012 року та є зареєстрованим лікарським засобом для лікування діабету в 40 країнах світу, включно з США (торгова назва Фарксіга) і Австралією.

За матеріалами Медфарконнект

Материал подготовила +Екатерина Свириденко

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ