АктуальноНовини

Україна укладе договір із ЄС в сфері взаємного визнання результатів інспекції ліків на відповідність вимогам GMP

01/02/2012

Держлікслужба вирішила ініціювати укладання Угоди між Україною та Європейським Союзом, суть якої полягатиме у взаємному визнанні результатів інспекції ліків на відповідність вимогам GMP.

Рішення буле прийняте, беручи до уваги визнання фахівцями РIC/S українського законодавства в сфері обігу лікарських засобів таким, що відповідає європейським та міжнародним вимогам, а також членство України в Співробітництві фармацевтичних інспекцій (PIC/S).

Нагадаємо, що раніше Mutual Recognition Agreement (MRA) був укладений між ЄС та шістьма країнами, серед яких Японія, Нова Зеландія, Канада, Австралія, Швейцарія та США. Нещодавно Держлікслужба України попрохала європейську сторону визначити заходи, які сприятимуть в майбутньому підписанню цього договору між Україною та ЄС.

На жаль, на засіданні Держлікслужби не було членів Генерального директорату з охорони здоров’я та споживачів, які б могли допомогти в вирішенні цього питання, проте координатор політики в європейських (не ЄС) та центрально-азійських країнах Генерального директорату з торгівлі Європейської Комісії Томас Кройєр пообіцяв передати цю інформацію своїм європейським колегам.

До  Генерального директорату з охорони здоров’я та споживачів також був відправлений лист, в якому голова Держлікслужби Соловйов нагадав про низку заходів, в результаті здійснення яких на вітчизняному виробництві лікарських засобів були впроваджені норми GMP.

Отже, Держлікслужба України цілеспрямовано здійснює заходи, аби досягти своєї мети – забезпечити належну якість лікарської продукції, яка реалізовується та випускається на території нашої країни. Ці заходи також допоможуть збільшити експорт та подальшу реалізацію вітчизняної лікарської продукції на фармринках Європи.

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ