Новини

Українські хірурги опановують прогресивні лапароскопічні технології

26/09/2014

24 вересня 2014 р в Києві пройшов навчальний майстер-клас для хірургів. Вітчизняні лікарі опановували прогресивної лапароскопічної технології для лікування гриж. Майстер-клас відбувся в рамках VIII науково-практичної конференції з міжнародною участю «Сучасні технології у хірургічному лікуванні гриж живота». Ініціаторами заходу виступила Державна наукова установа «Науково-практичний центр профілактичної та клінічної медицини» Державного управління справами.

Майстер-клас провів Михайло Сербул, кандидат медичних наук, доцент, завідувач Хірургічного центру ДНУ «НПЦ ПКМ» ДУС. Трансляція майстер-класу в режимі реального часу була доступною для всіх бажаючих на першому в Україні освітньому Інтернет-порталі для хірургів «Українська школа хірургії».

Щорічно в Україні виконується близько 100 тис. операцій для лікування грижи живота, з них лише 3,5-4,5% є лапароскопічими – тобто такими, під час який використовується прогресивний метод оперативного лікування без розрізів. Лапароскопічна технологія широко практикується за кордоном. Вона дає можливість радикально зменшити кількість рецидивів (на 60% і більше) та післяопераційних ускладнень, а також скоротити реабілітаційний період. Проведення лапароскопічних операцій вимагає сучасного обладнання, а також фахової підготовки спеціалістів.

Михайло Сербул, кандидат медичних наук, доцент, завідувач Хірургічного центру ДНУ «НПЦ ПКМ» ДУС: Laparo«Лапароскопічна хірургія вже давно є стандартом у країнах Європи та США, вона широко використовується спеціалістами для проведення операцій, які раніше були надто травматичними, призводили до значної кількості ускладнень та мали довгий період відновлення. Переваги цього методу беззаперечні як для пацієнтів, так і для системи охорони здоров’я загалом. Наприклад, середній час перебування пацієнта в стаціонарі нашого центру – 1,6 доби. Завдяки подібним освітнім заходам для хірургів, які регулярно проводяться в рамках післядипломної освіти, українські хірурги отримують змогу оволодіти сучасними технологіями оперативного лікування, які здатні покращити якість життя пацієнтів».

Ярослав Фелештинський, професор, зав. кафедри хірургії та проктології Національної медичної академії післядипломної освіти ім. П.Л. Шупика, президент Української асоціації хірургів-герніологів: «Навчання сучасним методам хірургії і вдосконалення майстерності лікарями є запорукою покращення рівня допомоги українським пацієнтам. З цією метою на базі Національної медичної академії післядипломної освіти ім. П.Л. Шупика за підтримки Української асоціації хірургів-герніологів проводяться навчальні курси з практичними майстер-класами, щоб якомога більше хірургів опановували прогресивні методики, які є світовим стандартом в хірургії. Наприклад, в Європі близько 85% всіх операцій виконуються мініінвазивним лапароскопічним способом. І можливостей для обміну досвідом з європейськими колегами тепер стане більше, оскільки нещодавно наша Асоціація була прийнята до Європейської асоціації хірургів-герніологів».

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ