Новини

В рамках реформи охорони здоров’я розпочалася реструктуризація МОЗ

03/04/2015

3 квітня, під час брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі, міністр охорони здоров’я України Олександр Квіташвілі повідомив, що в МОЗ розпочато реструктуризацію “з метою створення ефективної команди однодумців для впровадження запланованої реформи”

Відбувся перерозподіл функціональних обов’язків серед заступників міністра: Олександра Павленко курує юридичний супровід діяльності МОЗ, питання роботи з персоналом, а також питання взаємодії з державними органами та громадськістю; Ігор Перегінець – питання фінансово-економічного забезпечення (державні програми, державні закупівлі), співпраці з міжнародними організаціями, а також роботу департаменту організації медичної допомоги. Альона Терещенко, яка багато років працювала в МОЗ, звільнилася із займаної посади за власним бажанням.

Було звільнено начальників всіх департаментів міністерства, відбувається їх реструктуризація, переглядаються функціональні обов’язки керівників. Зокрема очікуються кадрові зміни в управлінні фармацевтичної діяльності та якості фармацевтичної продукції, фінансово-економічному департаменті, департаменті медичної допомоги.

«Протягом чотирьох місяців роботи в МОЗ, я вивчав структуру Міністерства, спілкувався зі співробітниками, аналізував їхню діяльність чи бездіяльність і паралельно працював над платформою для реформування галузі, – зазначив Міністр. – В результаті, розпочалась реструктуризація, яка принесе у роботу нові цінності: відкритість, прозорість та орієнтацію на забезпечення людських потреб, адже саме люди, їх здоров’я і тривалість життя мають бути у фокусі діяльності Міністерства».

Квіташвілі запевнив, що міністерство буде проводити співбесіди з кандидатами на посади керівників департаментів. “Процес буде відкритим. Ми повинні залучити нову команду,” – заявив міністр.

Джерела: “Інтерфакс-Україна”, прес-служба МОЗ України

Фото: прес-служба МОЗ України

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ