Новини

В США радять поки уникати електронних сигарет

10/09/2019

Американський Центр з контролю та попередження хвороб (CDC) рекомендує населенню «розглянути можливість невживання електронних сигарет» поки триває дослідження причин спалаху тяжкої хвороби дихальних шляхів серед користувачів цих приладів

Нагадаємо, що 23 серпня 2019 р. CDC заявив про смерть людини, яка практикувала вейпінг та нещодавно була госпіталізована з приводу тяжкого захворювання дихальної системи

CDC повідомляє, що на 6 вересня 2019 р. в 33 штатах зафіксовано більше 450 випадків респіраторної хвороби, можливо пов’язаної з використанням електронних сигарет (вейпінгом). Досі не було знайдено ознак того, що хворобу викликає інфекція, отже, схоже, що вона пов’язана з впливом хімікатів, хоча досі не встановлено яких саме. Не знайдено продуктів для вейпінгу, які були пов’язані з усіма випадками хвороби. Хіба що з’ясовано, що значна частина пацієнтів використовувала продукти для вейпінгу, які містили канабіноїди, зокрема тетрагідроканабінол.

Наразі триває розслідування можливих причин хвороби у різних пацієнтів, дослідники намагаються виключити всі інші можливі причини.

А поки причини хвороби точно не відомі, CDC радить не вживати електронні сигарети, адже на сьогодні це єдиний метод запобігання небезпечній хворобі дихальних шляхів.

subscribe

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ