АктуальноНовиниНовости фармацевтики

Вагінальний крем з наночастинками срібла запобіг передачу ВІЛ

05/02/2014

У спільному дослідженні американські й мексиканські вчені розробили вагінальний крем зі срібними наночастинками, який ефективно запобігає передачі ВІЛ-інфекції. Основою для роботи співробітників Університетів Техасу і Монтеррея стали дані, які свідчать про те, що наночастинки срібла зв’язуються з тим же білком GP120 на поверхні Т-лімфоцитів-хелперів (клітин CD4 +), що використовує ВІЛ для проникнення в клітину.

Вивчення крему на основі наночасток срібла показало, що він перешкоджає проникненню вірусу в слизову оболонку піхви, причому ефект розвивається менше ніж за хвилину і триває до 72 годин. Його застосування має захистити від зараження як жінку, так і її партнера.

Досі не публікувалося повідомлень про токсичність, пов’язану із застосуванням мікронізованого срібла. Для того, щоб крем не викликав роздратування, в його склад входять протизапальні речовини, однак повну безпеку застосування ще належить довести клінічними випробуваннями, визнав дослідник Умберто Лара Війегас (Humberto Lara Villegas). Він додав, що новий крем може перешкоджати поширенню людського папіломавірусу (ВПЛ) та інших інфекцій, що передаються статевим шляхом.

За матеріалами Ремедіум

Материал подготовила +Екатерина Свириденко

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ