Новини

Верховна Рада підтримала медичну реформу

19/10/2017

Верховна Рада України в четвер, 19 жовтня 2017 р., підтримала в другому читанні та в цілому медичну реформу.

За законопроект про державні фінансові гарантії надання медичних послуг і лікарських засобів (№6327) проголоcовалі 240 народних депутатів.

Медична реформа передбачає запровадження поняття “державного гарантованого пакету” – певного обсягу медичних послуг та лікарських засобів, які держава зобов’язується оплачувати за заздалегідь встановленими тарифами. Тарифи кожного року буде затверджувати уряд.

Новий механізм фінансування запроваджується поступово, на первинному рівні вже з 2018 року, на інших рівнях – до 2020 року.

Законопроект 6327 був проголосований парламентом у першому читанні та направлений на доопрацювання робочої групи за участю народних депутатів.

До тексту документу в ході доопрацювання було внесено майже 900 правок, 396 правок були розглянуті Комітетом з питань охорони здоров’я Верховної Ради.

Раніше в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун заявила, що в ході роботи на текстом законопроекту документ зазнав суттєвих змін по ключових позиціях, що змінює саму суть реформи. Зокрема, була вилучена норма про співоплату за медичні послуги на вторинному-третинному рівні меддопомоги, а також норма про міжнародні протоколи лікування.

Також народні депутати запропонували замість Національної служби здоров’я, яка мала б здійснювати оплату за медичні послуги, зокрема на первинній ланці, виділяти медичну субвенцію місцевим органам влади.

Джерело: Новое время, офіційний веб-портал ВР України

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ