АктуальноНовини

Водій “швидкої”, що потрапила у ДТП у Феодосії, під особистим захистом Богатирьової

28/03/2013

Раїса Богатирьова, Міністр охорони здоров’я України, висловила свою підтримку родичам загиблих при ДТП у Феодосії, у якій постраждала карета швидкої допомоги, і повідомила, що готова особисто захищати в суді водія “швидкої”.

9 березня в результаті трагічної ДТП загинули 27-річна фельдшер і 57-річний лікар. “Швидка”, яка поспішла доставити до лікарні 22-річного пацієнта з діагнозом “кома невідомого походження”, рухалася з увімкненими світловими сигналами. Однак зіткнення сталося з машиною співробітника СБУ, тому громадськість побоюється, що винним зроблять водія “швидкої”, хоча він дотримувався всіх правил дорожнього руху. Міністр заявила: “Розслідування, яке відбувається, має бути чесним і врахувати всі обставини події. Медики мають право захищати своїх колег. Тому, якщо буде потрібно в судовому засіданні представляти позицію цієї людини, я готова зробити це особисто”.

Також Раїса Богатирьова наголосила, що реформування системи екстреної медичної допомоги вимагає комплексних дій, які включають не тільки закупівлю нових карет швидкої допомоги й підготовку персоналу, але й ремонт доріг. Також необхідно впорядкувати нумерацію будинків для забезпечення швидкого пошуку помешкання, із якого надійшов виклик. А зараз необхідно ще й розчистити двори від снігу.

Наразі йдеться про 10 хвилин доїзду “швидкої” у містах та 20 – у селах, але цей час залежить також і від інших учасників руху. На жаль, не всі водії поступаються дорогою каретам “швидкої”, тому виникають затримки, а часом і такі ситуації, яка трапилася у Феодосії.

За інформацією прес-центру МОЗ України

Материал подготовила +Екатерина Свириденко

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ