АктуальноНовиниНовости фармацевтики

Янссен представила позитивні результати досліджень препарату сімепревір для лікування гепатиту С

11/11/2013

Фармкомпанія Янссен (Janssen) представила позитивні результати клінічних випробувань нового лікарського препарату сімепревір (simeprevir) для лікування гепатиту С першого генотипу. Експериментальний інгібітор протеази сімепревір зміг забезпечити тривалу вірусологічну відповідь як у пацієнтів, які до цього не проходили лікування, так і у тих, хто вже проходив курс лікування від гепатиту з компенсованим захворюванням печінки у ході досліджень Quest-1 і Quest-2 III Фази, а також дослідження Promise.

Компанія Янссен представила отримані дані на щорічній зустрічі Американської Асоціації досліджень захворювань печінки (American Association for the Study of Liver Diseases, AASLD), а також запевнила, що повідомить дані щодо показань до застосування препарату, коли він буде схвалений. Нещодавно консультативний комітет Управління контролю якості продуктів і лікарських засобів США (Food and Drug Administration, FDA) рекомендував до схвалення препарат сімепревір компанії Янссен.

Головний науковий співробітник компанії Янссен із досліджень і розробки препаратів Гастон Піккіо (Gaston Picchio) відзначив, що, беручи до уваги рекомендацію консультативного комітету FDA, компанія сподівається незабаром зробити препарат доступним для пацієнтів, які живуть із хронічним гепатитом. Також Янссен повідомила позитивні дані з досліджень препарату Інсіво (Incivo) – ще одного експериментального препарату для лікування гепатиту С.

Материал подготовила +Екатерина Свириденко

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ