АктуальноНовини

З 2 листопада хворі на гіпертонію платитимуть за ліки частково

05/11/2012

1 листопада у Києві стартував Другий етап проекту з регулювання цін на ліки для хворих на гіпертонічну хворобу (Постанова КМУ № 349 від 25 квітня 2012 року). Дія механізму часткового відшкодування вартості ліків поширюється на генеричні лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою та розповсюджується на сім міжнародних непатентованих назв лікарських засобів у вигляді таблеток та капсул: еналаприл, лізиноприл, бісопролол, метопролол, небіволол, амлодипін, ніфедипін. У Пілотному проекті беруть аптечні заклади КП «Фармація».

Відшкодування вартості ліків (реімбурсація) відбувається за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів.

До сплати належить різниця між фактичною роздрібною ціною, встановленою на момент придбання лікарського засобу, та референтною ціною, затвердженою МОЗ.

Препарати пілотного проекту відпускаються за рецептом лікаря. Рецепт виписується на рецептурних бланках форми №1 (ф-1) із зазначенням міжнародної непатентованої назви, визначенням дози та має бути завірений печаткою лікувально профілактичного закладу. Рецепт можна отримати у лікаря первинної ланки (терапевта, педіатра, сімейного лікаря) та лікаря-кардіолога.

Рецепт є дійсним протягом одного місяця з моменту видачі та зберігається в аптечному закладі.

Зауваження та пропозиції з питань впровадження пілотного проекту в КП «Фармація» просимо надавати до організаційно-фармацевтичного відділу тел.: 234-69-19 E-mail: [email protected]

Для інформування населення м. Києва щодо порядку забезпечення лікарськими засобами осіб, хворих на гіпертонічну хворобу працює Гаряча лінія Головного Управління охорони здоров’я

Телефон гарячої лінії: (044) 234-55-26 (робочі дні 10.00-13.00, 14.00-17.00)

За матеріалами www3.health.kiev.ua

Підготувала +Олена Новіцька

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ