АктуальноНовини

За минулі 10 років вакцинація не вбила жодної дитини, а за наступні 10 – врятує 8 млн малюків

22/03/2013

Міністр охорони здоров’я України Раїса Богатирьова прогнозує, що впродовж найближчих десяти років за допомогою вакцинації Україна може зберегти життя щонайменше восьми мільйонам українських дітей.

Від початку програми захисту дітей у 2007 році імонопрофілактика вже врятувала близько трьох мільйонів дітей. Сьогодні в країні відзначають зниження таких керованих інфекцій, як гепатит В, дифтерія і туберкульоз.

Відповідно до Національного календаря щеплень, в Україні обов’язкове щеплення від десяти інфекційних хвороб (дифтерії, правця, кашлюку, кору, паротиту, поліомієліту, туберкульозу, гепатиту В, краснухи і гемофільної інфекції). У Європі й США обов’язкових щеплень більше, ніж в Україні.

Раїса Богатирьова говорить, що МОЗ намагається забезпечити щепленням щонайменше 95% населення країни, але ситуацію ускладнюють щорічні антивакцинальні кампанії, у яких беруть участь політики, преса й лікарі і яким активно протистоїть розроблена в 2009 році Міністерством охорони здоров’я спільно з міжнародними партнерами інформаційна кампанія про необхідність вакцинації.

Міністр охорони здоров’я заявила, що за останні десять років жодна дитина в Україні не померла від вакцинації, і запевнила, що МОЗ не допускає на ринок вакцин сумнівної якості (за якістю вакцин ретельно слідкують атестовані лабораторії). Окрім того, в Україні  використовуються вакцини, якими користуються в більшості країн світу.

матеріалами прес-служби МОЗ України

Материал подготовила +Екатерина Свириденко

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ