АктуальноНовини

Закон про загальнообов’язкове медичне страхування буде прийнятий у 2015 році

10/04/2013

Міністр охорони здоров’я Раїса Богатирьова заявила, що Закон про загальнообов’язкове медичне страхування буде прийнятий у 2015 році, як і планувалося раніше. Про прийняття Закону йтиметься після того, як буде завершена підготовка до запровадження обов’язкового соціального медичного страхування. Відповідно до Програми економічних реформ на 2010-2014 роки, підготовка має бути завершена до кінця 2014 року.

Нині робота йде над розрахунком наявних ресурсів і створенням державного реєстру хворих. Також треба розробити обов’язкові нормативні документи з економічними розрахунками щодо кожного виду медичної допомоги.

“Сьогодні Міністерство охорони здоров’я працює над новим проектом Закону. У ньому має бути чітко визначено порядок взаємодії всіх суб’єктів системи медичного страхування — держави, страховиків, страхувальників, надавачів медичних послуг, застрахованих осіб, а також порядок сплати та використання страхових коштів, здійснення контролю за діяльністю цієї системи та якістю надання медичної допомоги”, – повідомила Раїса Богатирьова.

Стаховиком має виступити самоврядна некомерційна організація Фонд медичного страхування України, який у період становлення системи перебуватиме під управлінням держави.

За матеріалами прес-служби МОЗ України

Материал подготовила +Екатерина Свириденко

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ