Новини

Затверджено 7% ПДВ на операції з усіма медичними виробами

Новини

Затверджено 7% ПДВ на операції з усіма медичними виробами

11/12/2017

7 грудня 2017 р Верховна Рада України прийняла в цілому Законопроект № 6776-д від 14.11.2017 р про внесення змін до Податкового кодексу України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2018 році. Законопроектом зокрема передбачено внесення змін до абзацу другого підпункту “в” пункту 193.1 статті 193 Податкового кодексу України.

Згідно нової редакції відповідної норми ставка ПДВ в розмірі 7% буде застосовна до операцій з постачання на митній території України та ввезення на митну територію України всіх без винятку медичних виробів, внесених до Державного реєстру медичної техніки та виробів медичного призначення або відповідають вимогам відповідних технічних регламентів, що підтверджено документом про відповідність, і дозволених для надання на ринку і / або введення в експлуатацію та застосування в Україні.

Наразі ставка ПДВ в розмірі 7% застосовується виключно до операцій з постачання на митній території України та ввезення на митну територію України медичних виробів згідно з переліком, затвердженим Кабінетом Міністрів України. До операцій з постачання на митній території України та ввезення на митну територію України медичних виробів поза такого переліку застосовується ставка ПДВ в розмірі 20%.

Незмінною залишається норма про 7%-у ставку ПДВ для операцій з постачання на митній території України та ввезення на митну територію України лікарських засобів, медичних виробів та/або медичного обладнання, дозволених для застосування в рамках клінічних випробувань, дозвіл на проведення яких надано профільним міністерством.

Джерело: ЮК “Правовий альянс”

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ