Новини

Людиноцентризм, як пріоритет національної системи охорони здоров’я

Новини

Людиноцентризм, як пріоритет національної системи охорони здоров’я

02/03/2018

1 березня 2017 року відбулися установчі збори Української медичної експертної спільноти (УМЕС), що створена представниками громадських об’єднань, організацій та установ

Українська медична спільнота об’єднує професіоналів, які опікуються питаннями охорони здоров’я. Головна мета — сприяти побудові і розвитку національної системи охорони здоров’я. Для цього УМЕС закликала об’єднати зусилля експертів для розробки Стратегії та Концепції розвитку галузі.

«Ми бачимо Стратегію як систему зрозумілих для суспільства і досяжних цілей, шляхів, завдань, а також індикаторів їх досягнення», — сказав Ігор Найда.

Основним своїм завданням  Українська медична спільнота вважає експертне забезпечення та супровід системного реформування галузі охорони здоров’я України, налагодження ефективної взаємодії органів влади з громадськістю під час формування державної, регіональної та місцевої  політики.

«Ми повинні розробити таку систему охорони здоров’я, щоб вона була здатна забезпечити комфортне та якісне життя українця та досягнення його тривалості 80+», — продовжив Ігор Найда.

В ході установчих зборів було обрано організаційний комітет, який згодом представить на розгляд громадськості Положення про Українську медичну спільноту, Маніфест та перелік якостей експерта УМЕС.

Текст і фото: Фармацевт Практик

 

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ