Новини

Україна та Єврокомісія: шляхи євроінтеграції

18/09/2023

18 вересня 2023 року відбулась онлайн-зустріч міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка зі Стеллою Киріакідес, єврокомісаром із питань охорони здоров’я та безпеки харчових продуктів

Під час зустрічі було обговорено програми медичної евакуації постраждалих внаслідок війни до клінік країн Європи. Завдяки злагодженій взаємодії лікування та реабілітацію за кордоном пройшли близько 4 тисяч українців, серед яких 650 дітей, постраждалих в наслідок військових дій, та онкохворих.

Віктор Ляшко зазначив, що в Україні за ініціативи першої леді Олени Зеленської реалізується Всеукраїнська програма ментального здоров’я. Її мета – сприяти формуванню у суспільстві культури піклування про ментальне здоров’я. В ході онлайн-зустрічі були досягнуті домовленості про реалізацію спільних проєктів в сфері психічного здоров’я.

Також на зустрічі обговорювалась тема євроінтеграційних процесів. Були виокремлені ключові напрями спільної роботи: громадське здоровʼя та транскордонні загрози, медичні послуги та безпека біоматеріалів, фармацевтична галузь.

Міністр Віктор Ляшко подякував Єврокомісару за долучення України до участі у програмі «EU4Health». За час після підписання відповідної угоди вдалося почати реалізацію 9 проєктів, що є значною підтримкою для українських інституцій, які працюють в галузі охорони здоров’я.

За матеріалами МОЗ

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ