АктуальноНовини

Поширення діабету можливе контактним способом

19/06/2013

Британські вчені провели багаторічне дослідження серед дітей молодшого віку і дійшли цікавих висновків. Виявилось, що автоімунне захворювання, яке досі пов’язували з генетикою або нездоровим способом життя, може передаватися контактним способом.

Діабет – важке захворювання, пов’язане з ожирінням й іншими факторами нездорового способу життя. Виникає, коли організм перестає виробляти інсулін, частіше зустрічається у людей зрілого віку. У дітей, як правило, спостерігається діабет другого типу. Хворі змушені колоти уколи до кінця життя, інакше захворювання може призвести до серйозних негативних наслідків і навіть смерті. Вчені довели, що цикл сплесків захворювання становить 6 років, тобто діабет має свою сезонність. Таким чином вчені дійшли висновку, що не можна виключати можливість інфекційного способу поширення хвороби.

Подальші досліди показали, що після спілкування з гризунами вірогідність виникнення інфекції зростає. Дитина може заразитися, контактуючи з гризунами або перебуваючи у місцях їх скупчення. Однак це твердження не є безперечним, адже гарантією здоров’я дитини є міцний імунітет.

Материал подготовила +Екатерина Свириденко

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ