АктуальноНовини

У Європі на піку смертність від грипу

11/04/2013

На цьому тижні в європейських країнах показники смертності людей віком від 65 років досягли своєї верхньої межі, – повідомляє ВООЗ.

Упродовж тринадцятого тижня 2013 року в дванадцяти країнах Європи або в регіонах усередині країн зростали показники надлишкової смертності людей вказаного віку. Тенденція зростання смертності залишається стійкою, вона почала спостерігатися в перший тиждень року й продовжує зростати. Проте експерти зазначають, що загальна надлишкова смертність серед літніх людей не відрізняється від торішніх показників за такий же період.

ВООЗ нагадує, що найкращим методом профілактики грипу є вакцинація. За допомогою щеплення можна захиститися не тільки від грипу, але й від ускладнень, які виникають під час хвороби (пневмонії різної тяжкості, менінгіти, отити, загострення хронічних хвороб) і в складних випадках можуть спричинити смерть. Щороку у світі фіксується близько півмільйона смертей від грипу. В Україні дозволені такі протигрипозні вакцини: ВАКСІГРИП (виробництва Санофі Пастер С.А., Франція), Інтанза*15/Інтанза*9 (виробництва Санофі Пастер С.А., Франція), ФЛЮАРИКС™ (виробництва GlaxoSmithKline Biologicals Branch of SmithKline Beecham Pharma GmbH & Co.KG, Німеччина), ІНФЛУВАК® (виробництва Abbott Biologicals B.V., Нідерланди).

Материал подготовила +Екатерина Свириденко

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ