Новини

Зміни в реєстрі лікарських засобів, вартість яких підлягає відшкодуванню

Новини

Зміни в реєстрі лікарських засобів, вартість яких підлягає відшкодуванню

13/09/2017

Лікарський засіб від астми компанії Teva Беклазон-Еко в дозуванні 250 мг виключений з Реєстру ліків, вартість яких підлягає відшкодуванню (програма “Доступні ліки”)

Препарат від астми компанії Teva Беклазон-Еко в дозуванні 250 мг, доза №1, виробництва Нортон Лімітед Т / А АЙВЕКС Фармасьютикалз Ірландія Т / А Тева Фармасьютикалз Ірландія, на прохання виробника виключений з Реєстру доступних ліків, які беруть участь в програмі “Доступні ліки” (відшкодування вартості).

ТОВ “Тева Україна” звернулося до Міністерства охорони здоров’я з проханням виключити один зі своїх препаратів – аерозоль для інгаляцій Беклазон-Еко, 250 мкг, доза №1 (Р.П. UA/5384/01/02) з Реєстру лікарських засобів, вартість яких підлягає відшкодуванню.

Звернення обумовлено технічною помилкою, яка мала місце в процесі заповнення заяви про включення препарату до реєстру лікарських засобів, вартість яких підлягає відшкодуванню. У компанії відзначають, що “помилка була виявлена ​​після фінального оприлюднення оновленого реєстру, коли компанія вже не мала можливості її виправити”.

Разом з тим, в “Тева Україна” підкреслюють, що даний препарат в дозуванні 100 мкг залишається в Реєстрі, разом з іншими 10 препаратами компанії Teva і до кінця 2017 року його можна буде придбати в аптеках, які є учасниками програми “Доступні ліки”, з доплатою 179,73 грн.

“Тева Україна” зробить все можливе, щоб забезпечити наявність Беклазон-Еко, 250 мкг, доза №1, в аптеках. Ми плануємо включення препарату Беклазон-Еко, 250 мкг, доза №1 в оновлений Реєстр лікарських засобів, вартість яких підлягає відшкодуванню, починаючи з 1 січня 2018 року”, – запевняють в компанії.

Наразі реєстр містить 198 торгових назв лікарських засобів, вартість яких підлягає відшкодуванню.

Інформація про лікарські засоби, включені до урядової програми реімбурсації “Доступні ліки”, а також про аптеки, які долучилися до програми, представлена на сайті https://liky.gov.ua/

Джерело: прес-центр МОЗ, Інтерфакс-Україна

 

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ