Статті

Амбасадори Львова: як забезпечити розвиток та промоцію наукового потенціалу міста

Статті

Амбасадори Львова: як забезпечити розвиток та промоцію наукового потенціалу міста

28/06/2018

Львів належить до найважливіших академічних центрів України. Це місто, в якому функціонують одні з найстарших у Центральній Європі навчальні заклади — Національний університет «Львівська політехніка», Львівський національний університет ім. Івана Франка та Львівський національний медичний університет ім. Данила Галицького. Тож завдання сучасних науковців — зберегти і примножити наукові традиції Львова. Хто може їм у цьому допомогти?

Науковці та наукові інституції Львова мають змогу отримувати додаткове фінансування з міського бюджету відповідно до Програми «Львів науковий» на 2017–2018 рр. (Ухвала сесії Львівської міської ради від 20.07.2017). Так, торік місто виділило 500 тис. грн, з них 250 тис. грн — на премії талановитим ученим та ще 250 тис. грн — на дофінансування міських наукових конференцій.

Програма «Львів науковий» започаткована у 2016 р. і має на меті забезпечити розвиток та промоцію наукового потенціалу міста. Премії для талановитих учених у розмірі 25 тис. грн у 2017 р. отримали 10 науковців, а 12 наукових заходів мали дофінансування у розмірі від 10 до 24 тис. грн.

Ще одна програма, створена, зокрема, і для науковців — це Програма Почесних Амбасадорів Львова.

— Програма Почесних Амбасадорів, ініціатором та реалізатором якої є Lviv Convention Bureau, стартувала у 2015 р., — розповідає Ліна Остапчук, директор ЛКП «Львівське конференц-бюро». — Зараз вона нараховує 30 Почесних Амбасадорів. Почесні Амбасадори Львова є особами, які, використовуючи свій авторитет і професійні знання, сприяють вітчизняній та міжнародній промоції Львова як достойного місця для проведення заходів ділової гостинності (конференцій, форумів, семінарів, виставок, симпозіумів, самітів). Наша мета — залучення наукових подій до міста, розвиток та підтримка наукового середовища, сприяння економічному, соціальному та науковому розвитку Львова.

За словами Ліни Остапчук, Програма Почесних Амбасадорів є важливим інструментом у розвитку конференц-індустрії міста, оскільки акумулює інтелектуальний ресурс. Завдяки роботі з Почесними Амбасадорами вдалось розробити та запустити програму підтримки та промоції науки «Львів науковий». Із деякими Амбасадорами

Ліна Остапчук

Ліна Остапчук

працюємо над покращанням авіасполучення зі Львовом — зустрічаємось із авіакомпаніями, привозимо їх до Львова. Інші Амбасадори допомагають безпосередньо у запрошенні конгресів та конференцій до нашого міста.

При відборі фіналістів Програми комісія бере до уваги тісний і тривалий зв’язок кандидата зі Львовом, успішність у ділових колах, лідерські здібності, наявність команди та послідовників, високий авторитет і хорошу репутацію у своїй галузі, публічну впізнаваність, а також особисту участь кандидатів в організації та проведенні конференцій.

Звання Почесного Амбасадора Львова присвоюється на два роки і передбачає активну діяльність у промоції наукового, культурного, ділового та туристичного потенціалу міста.

Фото: Ігор Садовий

“Фармацевт Практик” #6′ 2018

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ