Лікарські засобиСтатті

Догляд за шкірою, схильною до акне: алгоритм рекомендації від Eucerin DERMOPURE

09/10/2019

Акне (запалення сальних залоз) — одне з найбільш поширених захворювань у світі. Найчастіше починається у підлітковому віці та пов’язане із гормональними змінами. Від даного захворювання тією чи іншою мірою страждають майже 95% підлітків, а у більш пізньому віці — близько 40% дорослих (переважно жінок)

Чому виникає акне?

Основними фізіологічними причинами розвитку акне є порушення гормонального фону, ослаблення імунітету, психологічний стрес, а також підвищена чутливість сальних залоз, яка може бути зумовлена спадковістю.

Надмірне вживання певних вуглеводів (багато цукру і білого борошна), коров’ячого молока і молочних продуктів (за винятком сиру), а також куріння, макіяж, який «забиває» пори, перебування у жаркому та вологому кліматі сприяють розвитку акне.

У людей, схильних до акне, відмічається надмірне утворення шкірного сала, що створює ідеальне середовище для розмноження зазвичай нешкідливих акне-бактерії (Propionibacterium acnes).

Що відбувається при акне?

Стартовою точкою розвитку акне є мікрозапалення навколо волосяного фолікула.

У цей же час гормональні зміни та генетична схильність призводять до утворення надлишкового синтезу шкірного сала (себореї). В свою чергу, надмірне утворення клітин шкіри (гіперкератоз) блокує протоки сальних залоз, що спричиняє їхню закупорку та утворення білих і чорних комедонів. І, врешті-решт, ріст бактерій зумовлює розвиток запалення та появу висипань.

Важливо вчасно лікувати акне, щоб запобігти його наслідкам, таких як: атрофічні та келоїдні рубці, дисхромія, судинні порушення та розширення пор.

Перевірено часом та доказовою медициною

Для боротьби з основними причинами акне спеціально створено лінію засобів для очищення та догляду від ТМ Eucerin DERMOPURE, концепцію якої було розроблено в Німеччині ще у 1898 р. [1].

ТМ Eucerin DERMOPURE

Лінія м’яких, але ефективних засобів Eucerin DERMOPURE зменшує висипання, заспокоює подразнення та повертає контроль над шкірою, схильною до акне.

Формула містить:

  • лікахалкон А (високоефективний протизапальний засіб, який заспокоює подразнення та сприяє зменшенню гіперемії);
  • саліцилову кислоту (антибактеріальний компонент із комедолітичною дією, що зменшує висипання та запобігає їхній повторній появі);
  • себорегулюючу технологію з L-карнітином (зменшує вироблення шкірного сала).

Засоби лінії Eucerin DERMOPURE можна використовувати як для основного догляду за проблемною шкірою, так і під час медикаментозного лікування акне.

Результати клінічних та дерматологічних досліджень доводять, що всі засоби мають високу ефективність, сприяють зменшенню симптомів акне, та характеризуються високою переносимістю [2, 3].

догляд за шкірою

Три кроки ефективного догляду

Як відомо, наявність в асортименті того чи іншого засобу — тільки половина справи. Найголовніше — це вміння правильно його рекомендувати. Як приклад розглянемо три продукти ТМ Eucerin DERMOPURE: Eucerin DermoPurifyer очищуючий гель і два креми — матуючий флюїд Eucerin DermoPurifyer та крем для комплексної корекції Eucerin® DermoPure.

Нижче наведено три основних кроки догляду за шкірою з їхньою допомогою.

Крок № 1: правильне очищення

Ефективне очищення — важливий етап у зменшенні та запобіганні висипань. Це допомагає шкірі поглинати активні компоненти, що робить догляд більш ефективним. Якщо шкіра схильна до акне, рекомендуйте засоби, які розроблені відповідно до її потреб. Звертайте увагу на особливості, що вказані на упаковці. Зокрема, некомедогенний засіб не містить компонентів, що можуть закупорювати пори.

Рішення: Eucerin DermoPurifyer очищуючий гель є некомедогенним засобом для вмивання обличчя: містить 6% амфотензид, який ніжно та ефективно видаляє шкірне сало, бруд та макіяж. Це забезпечує шкірі відчуття чистоти, свіжості та еластичності. Використовувати зранку та ввечері для вмивання.

Крок № 2: правильний догляд — ранковий захист

Схильна до акне шкіра вже страждає від надмірного салоутворення, тому уникайте застосування продуктів, до складу яких входять олії.

Рішення: крем Eucerin DermoPurifyer матуючий флюїд зменшує висипання та заспокоює шкіру. Матуючі компоненти забезпечують 8-годинний антиблиск ефект без закупорювання пор. Наносити зранку на очищену шкіру.

Крок № 3: правильний догляд — вечірня турбота

Пори, закупорені впродовж дня, особливо у разі використання декоративної косметики, призводять до утворення чорних та білих вугрів і подальшого розвитку акне.

Рішення: крем Eucerin® DermoPure для комплексної корекції. Він містить 10% гідрокси-комплекс, який звужує пори, помітно зменшує висипання та запобігає їхній повторній появі. Зменшує постзапальну гіперпігментацію, помітно покращує загальний стан шкіри, робить її помітно гладенькою та сяючою. Наносити один раз на добу ввечері на попередньо очищену шкіру.

Можна комбінувати з іншими засобами для догляду від ТМ Eucerin.

Лінійка Eucerin® DermoPure — ваша професійна рекомендація справжніх експертів з догляду за проблемною шкірою!

Література

  1. Anwar Y., Lowenstein E.J. Eucerin: A Revolutionary Formulation Still Going Strong for Over a Century // Skinmed. — 2016 Dec 1; 14 (6): 437–439.
  2. Das S., Reynolds R.V. Recent advances in acne pathogenesis: implications for therapy // Am J Clin Dermatol. — 2014 Dec; 15 (6): 479–88.
  3. Yousefi M. et al. Comparison of therapeutic effect of topical Nigella with Betamethasone and Eucerin in hand eczema // J Eur Acad Dermatol Venereol. — 2013 Dec; 27 (12): 1498–504.

Матеріал публікується на правах реклами

“Фармацевт Практик” #9′ 2019

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ