Статті

Дорогою здоров’я

14/07/2014

Серед одеситів гомеопатія здавна користувалася великою повагою і популярністю. Спершу тут з’явилися послідовники Ганемана, а в 1887 р. на розі Пушкінської і Дерибасівської розпочала роботу перша гомеопатична аптека провізора Юлія Олександровича Льові, навколо якої згуртувалися прихильники цього методу лікування. Згодом вони заснували Одеське товариство послідовників гомеопатії. У червні 2007 р. на вулиці Пастера, 18 урочисто відкрили й освятили нову гомеопатичну аптеку VITA, яка отримала ліцензію на виготовлення і реалізацію гомеопатичних засобів

Незвичайна аптека

Асортимент аптеки VITA не може не дивувати: понад 1980 гомеопатичних монопрепаратів, 320 комплексних засобів, 29 різновидів мазей, крапель, мікстур і супозиторіїв.

— Ми використовуємо субстанції  більше ніж 3500 найменувань, — розповідає Людмила Зінченко. — Їх постав-ляють відомі у світі фірми: Boiron (Франція), Spagyra (Австрія), Dolisos America (США), W. Schwabe, Wale (Німеччина), Guna s.r. L. (Швейцарія), Helios, Nelson (Великобританія), Remidia (Авст-рія), R.S. Bhargava Pharmacy (Індія). Плідно співпрацюємо з ботанічними садами Одеси, Києва та Ялти.

За допомогою сучасного обладнання висококваліфікований персонал аптеки вручну виготовляє препарати за шкалою СН і LM Ганемана на спиртовому розчині відповідно до фармакопеї В. Швабе. Техно-логії виготовлення ліків дотримуємося на всіх етапах — десятикратне струшу-вання, скрупульозне розтирання — все, як багато-багато років тому.

На переконання Людмили Зінченко, навіть найсучасніші й найдосконаліші механізми не можуть замінити чутливі руки провізора.

Гомеопатичні засоби виготов-ляють у формі крупинок, мазей, настоянок, крапель, мікстур, супозиторіїв, які не викликають алергії, звикання, не провокують побічні ефекти.

Гомеопатичні ліки приймають за 15–20 або через 30 хвилин після їжі. Їх не запивають, а тримають під язиком до повного розсмоктування. Упродовж лікування гомеопати радять утримуватися від смаженої їжі, алкоголю та кави.

Відвідувачам тут пропонують укомплектовані персоналом аптеки лікувальні і профілактичні гомеопатичні аптечки (дитячі, сімейні, туристичні), призначені для надання долікарської допомоги. Їх реа-лізують зі знижкою 15%. Аптечки містять препарати рослинного, мінерального і тваринного походження.

До прикладу, у дитячій аптечці є ліки, які застосовують при застудних захворюваннях, гострому ларинготрахеїті, ангіні, отиті, кашлі, кропивниці, фурункулах, проносі. У сімейній аптечці можна знайти засоби, ефективні при травмах, стресі, перепадах артеріального тиску, невралгії, переїданні і зловживанні алкоголем, а також імуномодулятори.

Гомеопатія — терапевтичний метод лікування, розроблений відомим німецьким лікарем і вченим Самуїлом Ганеманом, — базується на індивідуальному підході до людини. Гомеопатія лікує людину, а не хворобу. Кожному пацієнту індивідуально добирають ліки, шкалу розведення й частоту прийому. Метою гомеопатичної науки є повне одужання людини,а не пригнічення симптомів хвороби 

Гомеопатія та сучасність

Цікаво, що гомеопатична наука оперативно реагує на злобу дня. До прикладу, в аптеці VITA виготовляють препарат, який мінімізує негативний вплив електрон-них комунікаційних засобів, зокрема мобільних телефонів, на людський організм, а також очні краплі, що допоможуть зберегти зір тим, хто багато часу проводить за комп’ютером. Або препарат від «образи» й болю, який позбавляє від депресії й іпохондрії та усуває запаморочення і головний біль. При правильному його прийомі стабілізуються робота органів травлення, кровообіг, зникає втома, нормалізується сон. Гомеопати призна-чають цей препарат на різному ментальному рівні, тобто використовують різну шкалу розведення. Дозу добирають залежно від ступеня «образи» й будови тіла.

У гомеопатії використовують цілющу силу людської крові. Аутогемотерапія відіграє роль інформаційного імпульсу, який дає можливість імунній системі визначити свою помилку, що полягає у виробленні антитіл до субстанцій самого організму. Це найпростіша форма лікування хронічних інфекцій у дітей молодшого і шкільного віку. Аутогемо-терапія потенційованою кров’ю особ-ливо ефективна у пацієнтів, які змушені протягом тривалого часу приймати антибіо-тики, оскільки елімінує викли-кані агресивними лікарськими засобами проблеми з кишечником. Безсумнівна перевага методу — практично повна відсутність побічних ефектів.

Аптека VITA забезпечує відвіду-вачів лікарськими засобами за рецептами лікарів-гомеопатів, інформує фахівців-гомеопатів профільних лікувально-профілактичних закладів про наявні в асортименті ліки, а також про новинки фармацевтичного ринку. Після вивчення та узагальнення рецептури, яка надходить від спеціалістів-гомеопатів, відповідно до прописів, що зустрічаються найчастіше, формуються внутрішньоаптечні заготовки. Виготовлення відбувається із дотриманням норм і правил сучасного законодавства, фармацевтичного порядку і санітарних норм.

У 2007 р. між ректором Одеського державного медичного університету професором В. М. Запорожаном і провідним спеціалістом із гомеопатичної фармації Л.М. Зінченко було підписано угоду, яка закріпила за гомеопатичною аптекою VITA статус базової для проходження вироб-ничої практики та інтернатури студентами-фармацевтами. Водночас аптека є базовою для слухачів курсів вдосконалення провізорів, проведення науково-дослідної роботи і школою передового досвіду.

 

Людмила Зінченко

Людмила Зінченко

Людмила Зінченко, випускниця Ленінградського хіміко-фармацевтичного технікуму і фармацевтичного факультету Пермського медичного інституту, захопилася гомеопатією вже у зрілому віці. Спеціалізацію проходила на відповідній кафедрі вдосконалення лікарів Національного медичного університету ім. О. О. Богомольця. Поповнювала свої знання у Санкт-Петербурзі, Школі Жоржа Лукаса у Греції, Швейцарії, Австрії, Ізраїлі. Нині — вона провідний спеціаліст із гомеопатичної фармації, член Міжнародної гомеопатичної ліги (LMHI), член Асоціації гомеопатів України, провізор вищої категорії, засновниця гомеопатичної аптеки VITA і навчально-консультативного Центру гомеопатичної медицини. У пошуках унікальної сировини (ендеміків і пандеміків) побувала з експедиціями в Китаї, Малайзії, Бірмі, Гонконгу, Лаосі

Лікарі і фармацевти — разом 

На базі одеської гомеопатичної аптеки VITA діє навчально-консультативний Центр гомеопатичної медицини, де на-дають послуги як пацієнтам, так і лікарям-гомеопатам.

Щоденно в Центрі ведуть консульта-тивний прийом хворих лікарі вищої категорії з академічною та альтернативною освітою, проводяться діагностика і медикаментозне тестування за методом Фолля.

У Центрі лікують хронічні захворю-вання шлунково-кишкового тракту у дорослих і дітей, недуги серцево-судинної системи, алергічні, шкірні, ЛОР-захворювання, нервові хвороби й побутове пияцтво, ожиріння, сексуальні розлади, функціональні порушення опорно-рухового апарату (сколіоз, радикуліт, остеохондроз, артрит, невралгія).

Для лікарів у Центрі діє п’ять програм, які затверджено Асоціацією гомеопатів України. Слухачі отримують свідоцтва державного зразка, дійсні для ліцензування на території нашої держави.

На лікарів, які вже мають гомеопатичну освіту, розраховані програми «Актуальні питання гомеопатичної тактики лікаря» та «Конференції з гомеопатії, гомеопа-тичний практикум» (розглядаються історії хвороб конкретних пацієнтів із призначенням ліків і відстеженням результатів лікування). Стійкий інтерес викликають програми «Творчі курси лікарів на різні теми у класичній гомеопатії» та «Методи психології у класичній гомеопатії. Семі-нари і тренінги».

Складаючи програму «Сучасна дитина очима гомеопата», викладачі Центру опиралися на знання, отримані в ака-демії Дж. Вітулкаса (Греція), у школі Р. Шанкарана (Індія), на семінарах Дж. Шерра (Великобританія), Ріни Маркович, Хаїма Розенталя (Ізраїль), Мауріціо Паолелла (Італія), а також на власний багаторічний практичний досвід.

Уже кілька років гомеопатична аптека активно співпрацює з Одеським ре-гіональним науковим гомеопатичним товариством. На порядок денний щомісячних засідань Товариства обов’язково виносяться питання про препарати аптеки VITA та розглядаються випадки з клінічної практики. Фармацевти та лікарі-гомеопати беруть участь у різноманітних заходах Асоціації гомеопатів України, у тому числі Ганеманівських і Луценківських читаннях, з’їздах гомеопатів України.

У Центрі можна придбати наукову і навчальну літературу з гомеопатії та відео-записи семінарів всесвітньо визнаних фахівців.

Підготувала Лариса Дедишина

“Фармацевт Практик” #04′  2012

 

 

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ