Статті

Gedeon Richter: здоров’я – наша місія!

01/11/2021

120 років компанії Gedeon Richter

Інновації – фірмовий стиль

Гедеон Ріхтер (1872–1944) є засновником найбільшого в Угорщині фармацевтичного підприємства Gedeon Richter, яке сьогодні є центральносхідною європейською мультинаціональною компанією. Від початку вона сповідує принцип тісної творчої співпраці з лікарями з метою створення ефективних препаратів для лікування людей.

Захопившись замолоду органотерапією, прихильники якої стверджували, що недуги людини можна вилікувати за допомогою екстрактів з ендокринних залоз тварин, Гедеон Ріхтер усе своє життя присвятив розвитку цього виду терапії в Угорщині.

Тонізуючі засоби та різноманітні органотерапевтичні гормональні препарати, виготовлені з органів тварин, він створював і продавав у власній аптеці «Шаш». Перший його продукт, ін’єкційний тоноген супраренал, що містив адреналін, отриманий з надниркових залоз, з’явився в Угорщині за рік до того, як був відкритий японськими науковцями.

У віці тридцяти років Гедеон Ріхтер заснував власну компанію. «Аптечна фабрика» почала свою роботу у вересні 1907 р. і поклала початок розвитку угорської фармацевтичної промисловості.

Невдовзі фітохімічні та синтетичні лікарські засоби ефективно доповнили продуктовий портфель компанії. Серцевий засіб Адіган, дезінфікуючий — Хіперол та жарознижувальний — Калмопірин були успішно представлені на першій фармацевтичній виставці в Угорщині у 1911 р. і, до речі, останні два препарати доступні дотепер. На початок Першої світової війни компанія володіла більш як 28 патентами.

У доробку Gedeon Richter 20‒30-х років — ін’єкційний Гландуітрин, що містить окситоцин та використовується в гінекології; інсулін, відкритий у 1923 р.; естрон; комбінований знеболювальний засіб Неотонокаїн.

Наприкінці 20-х років минулого століття, коли Угорщина була в центрі економічної кризи, Гедеон Ріхтер почав створювати глобальну торгову та представницьку мережу, що згодом охопила весь світ і дозволила продавати продукти компанії у багатьох країнах. Було відкрито десять дочірніх компаній за кордоном. Заводи в Лондоні, Мехіко, Мілані, Сан-Паулу, Загребі та Варшаві були найважливішими центрами виробництва фармацевтичних інгредієнтів. У 30-х роках Gedeon Richter стала однією з найважливіших компаній міжнародної торгівлі в Угорщині.

Під час трагічних подій Другої світової війни Гедеон Ріхтер втратив можливість управляти своєю компанією. Від нацистського пекла видатного фармацевта і підприємця не врятував навіть Ватикан, хоча й спробував стати на його захист. У 1944 р., після приходу до влади пронацистської партії «Схрещені стріли», 72-річного Гедеона Ріхтера розстріляли разом з іншими угорськими євреями.

 

Успіх – це праця

Сьогодні Gedeon Richter — це відомий бренд не тільки в Угорщині, але й у країнах Центральної, Східної і Західної Європи, CНД, Латинської Америки, Китаї та США. Компанія має 8 виробничих підприємств, 19 представництв і 41 комерційну і маркетингову компанії і продає свою продукцію майже в ста країнах світу через власну маркетингову мережу. Ґрунтуючись на багаторічному досвіді в розробці, дослідженні та виробництві та міцному союзі зі стратегічними партнерами, Gedeon Richter прагне створити доступний інноваційний портфель продуктів для пацієнтів у всьому світі.

Мета компанії залишається незмінною з моменту її заснування у 1901 р.: розробка, виготовлення та постачання лікарських засобів високої якості, які покращують якість життя людини.

У 2006 р. компанія Gedeon Richter ухвалила стратегічне рішення щодо створення науково-дослідних та виробничих потужностей для руху в біотехнологію. Впродовж останніх кількох років відбулося оновлення біологічних лабораторій та модернізація інфраструктури компанії, завершено будівництво сучасного інноваційного дослідницького центру хімічної аналітики.

Дослідження компанії зосереджено винятково на розробці ефективних засобів для лікування захворювань і станів центральної нервової системи — хронічного болю, шизофренії та тривожних розладів. Так, останнім досягненням у дослідженні оригінальних препаратів компанії є створення антипсихотичного засобу карипразин для лікування біполярної манії та шизофренії (спільно з Allergan). У 2015 р. FDA надала дозвіл на його макетування в США, а вже 2017 р. Європейська комісія видала ліцензію на його продаж в ЄС для лікування шизофренії у дорослих пацієнтів.

Одна з основних нових стратегій компанії — фокус на гінекологію. З придбанням швейцарської фірми Preglem у 2010 р. Gedeon Richter почала розробляти інноваційну терапію для поширених гінекологічних станів, а придбання лінійки контрацептивних продуктів німецької компанії Grünenthal надало унікальну можливість розширити свою діяльність на ринку Західної Європи. Компанія пишається найширшим портфелем продуктів: від пероральних контрацептивів, протизаплідних і засобів для екстреної контрацепції, включаючи протигрибкові і препарати для гормонозамісної терапії, до лікарських засобів для застосування у період менопаузи. Придбання у 2016 р. біотехнологічної швейцарської компанії Finox Holding дозволило Gedeon Richter закріпитися в терапевтичній галузі жіночої фертильності. Тепер продуктовий портфель компанії охоплює терапевтичні потреби пацієнтів усіх вікових груп.

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ