Лікарські засобиСтатті

Кашель? Ні, не замовляли!

28/11/2018

У «меню» вдалого осіннього вечора — теплий картатий плед, цікава книжка та чашка гарячого чаю. Кашель? Ні-ні, його ми не замовляли!

100 секретів евкаліпта

Евкаліптову ефірну олію отримують з листя різних видів евкаліптового дерева шляхом перегонки з водою. Залежно від видів дерев олію евкаліпта поділяють на різні сорти, які відрізняються за кольором і запахом — із цитрусовим, м’ятним чи камфорним відтінком.

Найціннішою складовою евкаліптової олії є цинеол — безколірна рідина з м’ятним ароматом і пряним освіжаючим смаком. Цю речовину першим ідентифікував французький науковець François Stanislas Cloez у 1870 р.

Як зменшити кашель за 4 дні

Чистий цинеол (тягуча густа рідина) вважається дуже потужним природним антисептиком. Він проявляє протизапальну дію, яка є порівняною з впливом преднізолону.

Науковці довели, що цинеол розріджує в’язке мокротиння і допомагає його виведенню. Проявляючи муколітичну активність, цинеол зменшує утворення надлишкової кількості слизу в бронхах, що важливо при інфекційно-запальних захворюваннях глотки та верхніх дихальних шляхів — кашлі, застуді, бронхіті, ангіні, синуситі, риніті, тонзиліті, ларингіті.

Як відомо, при багатьох дихальних недугах може розвиватися спазм бронхів, коли у тканини надходить недостатня кількість кисню та відбувається перенасичення організму вуглекислотою, що, своєю чергою, спричиняє відчуття задухи, дихання стає важким, а видих супроводжується задишкою. З огляду на це важливою є ще одна унікальна властивість цинеолу — здатність послаблювати бронхоспазм.

Клінічно доведено, що лікарський засіб на основі цинеолу зменшує кашель вже за 4 дні від початку застосування.


Інформація для медичних та фармацевтичних працівників. Має протипоказання.
Перед застосуванням обов’язково проконсультуйтеся з лікарем та ознайомтесь з інструкцією.

Р.П. №UA/15105/01/01.

“Фармацевт Практик” #11′ 2018

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ