Лікарські засобиСтатті

Кеторол Експрес – нова швидкість управління болем

30/09/2020

Компанія Dr. Reddy’sLaboratories Ltd. представляє в Україні інноваційний пероральний лікарський засіб, що здатний полегшувати гострий біль швидше, ніж за 10 хвилин. Станом на вересень 2020 р. Кеторол Експрес – перший і єдиний зареєстрований в Україні кеторолак у формі таблеток, що диспергуються в ротовій порожнині [1]

Кеторол ЕкспресПотреба в швидкому контролі гострого болю щодня виникає в практиці хірургів, травматологів, стоматологів та лікарів інших спеціальностей. Навіть якщо пацієнту призначено ефективний знеболювальний засіб, потрібен час, щоб таблетка дісталася шлунку, розчинилася та діюча речовина потрапила у кровотік. Пацієнти прагнуть позбутися нестерпного болю якнайшвидше, а ін’єкційні препарати мають свої обмеження щодо безпеки і зручності введення. Неконтрольований біль не лише пролонгує страждання пацієнтів, але й об’єктивно обтяжує їхній стан через патологічну стимуляцію нейровегетативної і ендокринної систем [2].

Кеторол Експрес має запатентовану лікарську форму (власна розробка Dr. Reddy’s Laboratories Ltd.), яка розчиняється за менш ніж 30 секунд, варто покласти її на язик [3]. Завдяки цьому знеболювальна концентрація кеторолака в крові досягається менше, ніж за 10 хвилин [3]. Кеторолак – нестероїдний протизапальний засіб (НПЗЗ), який за силою аналгетичного ефекту можна порівняти з морфіном, що значно перевищує інші НПЗЗ [4]. При цьому кеторолак не впливає на опіатні рецептори, не пригнічує дихання, не викликає медикаментозної залежності, не має седативної або анксіолітичної дії [4].

Інформація про лікарський засіб, призначена для медичних і фармацевтичних працівників. Перед призначенням ознайомтесь з інструкцією для медичного застосування лікарського засобу.

Джерело: drreddys.com.

Література

  1. При пошуку на ресурсі Державного реєстру лікарських засобів http://www.drlz.com.ua/ (07.07.2020) за МНН «ketorolac» Кеторол Експрес є єдиним зареєстрованим в Україні лікарським засобом кеторолаку трометаміну, 10 мг, у формі таблеток, що диспергуються в ротовій порожнині.
  2. Д.И. Трухан, Л.В. Тарасова, М.А. Акимова. Выбор анальгетика на этапе оказания первичной медико-санитарной помощи: в фокусе внимания – кеторолак. CONSILIUM MEDICUM. 2014;16(2):118-123.
  3. Патентна публікація WO 2018/197932 Al. PHARMACEUTICAL COMPOSITIONS OF KETOROLAC. Applicant: DR. REDDY’S LABORATORIES LTD.
  4. Інструкція для медичного застосування лікарського засобу Кеторол Експрес.

Витяг з інструкції для медичного застосування лікарського засобу КЕТОРОЛ ЕКСПРЕС

Діюча речовина: кеторолаку трометамін; 1 таблетка містить кеторолаку трометаміну 10 мг. Лікарська форма. Таблетки, що диспергуються в ротовій порожнині. Фармакотерапевтична група. Нестероїдні протизапальні і протиревматичні засоби. Кеторолак. Код АТХ М01А В15. Фармакологічні властивості. Фармакодинаміка. Кеторолак – нестероїдний протизапальний засіб (НПЗЗ), має виражену аналгетичну (знеболюючу) дію, виявляє також протизапальну та слабку жарознижувальну активність. За силою аналгезуючого ефекту кеторолак можна порівняти з морфіном, що значно перевищує інші НПЗЗ. Фармакокінетика. Після перорального застосування кеторолак швидко та повністю абсорбується з максимальною концентрацією в плазмі крові 0,52 – 1,31 мкг/мл, що досягається протягом 35 хвилин після прийому разової дози 10 мг натщесерце. Клінічні характеристики.Показання. Кеторол Експрес показаний для короткочасного (не більше 5 днів) лікування болю помірної інтенсивності, а також гострого болю різного походження, включаючи післяопераційний біль. Протипоказання. Підвищена чутливість до кеторолаку або до будь-якого компонента лікарського засобу; пацієнти з активною пептичною виразкою, з нещодавньою шлунково-кишковою кровотечею або перфорацією, з виразковою хворобою або шлунково-кишковою кровотечею в анамнезі; бронхіальна астма, риніт, ангіоневротичний набряк або кропив’янка, спричинені застосуванням ацетилсаліцилової кислоти або іншими НПЗЗ (через можливість виникнення тяжких анафілактичних реакцій); бронхіальна астма в анамнезі; не застосовувати як аналгезуючий засіб перед і під час оперативного втручання та після маніпуляцій на коронарних судинах; тяжка серцева недостатність; назальний поліпоз з повною або частковою обструкцією, набряк Квінке або бронхоспазм; інші протипоказання. Побічні реакції. З боку шлунково-кишкового тракту (ШКТ), включаючи: печія, стоматит, блювання, нудота, біль у животі, диспепсія, запор/діарея, метеоризм, відчуття переповнення, виразки у ШКТ (у шлунку/дванадцятипалій кишці), велика кровотеча/перфорація; порушення функції нирок, запаморочення, сонливість, анемія, набряки, підвищення рівня печінкових ферментів, головні болі, артеріальна гіпертензія, збільшення часу кровотечі, біль у місці введення, свербіж, пурпура, висип, шум у вухах, пітливість; інші побічні ефекти. Категорія відпуску. За рецептом. Виробник. Д-р Редді’с Лабораторіс Лімітед / Dr. Reddy’s Laboratories Limited. РП ЛЗ UA/18105/01/01. Наказ МОЗ України №1250 від 26.05.2020.

KET-EX-13/07/2020-Rx1-7.1

 

 

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ