ЖизньСтатті

Молодь об’єднується

23/05/2014

Львівські студенти-фармацевти та провізори-інтерни створили першу в Україні молодіжну професійну громадську організацію

Ореста Піняжко

Асоціація студентів та молодих спеціалістів фармації, за словами її президента й ініціатора створення, провізора-інтерна Орести Піняжко, має на меті розвиток здібностей, інтересів, наукових ідей студентів і молодих спеціалістів у галузі фармації, сприяння співпраці між ними і поширення фармацевтичних знань на користь суспільства. Цілі Асоціації на практиці втілюватимуться у життя через підтримання постійних контактів та обмін інформацією у середовищі студентів-фармацевтів і молодих спеціалістів; розробку програм із підвищення їхньої мобільності, особливо на термін академічного навчання і науково-дослідної роботи за кордоном; налагодження взаємозв’язків зі студентами та молодими фахівцями фармації ЄС із питань фармацевтичної освіти та можливості стажування українців в європейських державах. Ще одне важливе завдання Асоціації — регулярне проведення семінарів, конференцій, «круглих столів», тренінгів з актуальних питань розвитку та діяльності фармацевтичної галузі, у тому числі за участю провідних спеціалістів фармації, медиків, науковців, державних посадових осіб, інших фахівців України та європейських держав.
У своїй діяльності новостворена Асоціація опиратиметься на досвід аналогічних європейських структур, зокрема, Європейської фармацевтичної студентської асоціації (EPSA) та Міжнародної студентської фармацевтичної федерації (IPSF).

EPSA з головним офісом у Брюсселі (Бельгія) представляє інтереси понад 120 тисяч студентів-фармацевтів у Європі. Її гасло — «Зведення фармації, знань та студентів разом». EPSA співпрацює з Фармацевтичною групою Євросоюзу (PGEU) щодо посилення ролі фармацевта як ключової фігури в галузі суспільної охорони здоров’я.

IPSF є провідною міжнародною правозахисною організацією студентів фармації, яка сприяє поліпшенню здоров’я населення за допомогою надання інформації, просвіти, а також здійснення професійної діяльності. IPSF виражає інтереси більше ніж 350 тисяч студентів та випускників фармації з 84 країн. Секретаріат Федерації знаходиться в м. Гаага (Нідерланди). Організація підтримує офіційні відносини із ВООЗ, робочі стосунки з ЮНЕСКО та має реєстр-консультативний статус в Економічній і Соціальній Раді ООН, співпрацює з Міжнародною фармацевтичною федерацією (FIP).

На початку грудня Асоціація студентів та молодих спеціалістів фармації разом зі студентським науковим товариством фармацевтичного факультету провела у Львові інформаційно-освітній семінар до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом, присвячений профілактиці цього захворювання. До проведення заходу були залучені фахівці Львівського обласного Центру СНІДу, науковці кафедри інфекційних хвороб Львівського національного медичного університету ім. Данила Галицького. Промоційні матеріали студентам надали фонд Олени Пінчук «АнтиСНІД» та Німецьке товариство міжнародного співробітництва (GIZ — Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit).

“Фармацевт Практик”  #1′ 2012

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ