Статті

МОЗ оновило Реєстр препаратів у програмі “Доступні ліки” (серпень 2019)

Статті

МОЗ оновило Реєстр препаратів у програмі “Доступні ліки” (серпень 2019)

15/08/2019

15 серпня на сайті Міністерства охорони здоров’я України оприлюднено наказ міністерства від 15.08.2019 № 1805 “Про внесення змін до Реєстру лікарських засобів, які підлягають реімбурсації”.

Доступні лікиРеєстр містить 254 позиції лікарських засобів для лікування серцево-судинних захворювань, цукрового діабету 2-го типу та бронхіальної астми. Вартість 78 таких лікарських засобів відшкодовується пацієнту повністю.

Доступні ліки 2019 перелік препаратів

Завантажити  Реєстр лікарських засобів, вартість яких підлягає відшкодуванню станом на 15 серпня 2019 року

“Доступні ліки” – це оновлена урядова програма реімбурсації, яку з 1 квітня 2019 року адмініструє Національна служба здоров’я України (nszu.gov.ua)

Для того, щоб отримати препарати за цією програмою, потрібно звернутись до лікаря, отримати електронний рецепт із зазначенням діючої речовини, прийти до аптеки, що бере участь у програмі, та отримати обрані ліки.

Доступні ліки 2019 перелік препаратів

Базова інформація про програму “Доступні ліки”

Офіційний сайт програми “Доступні ліки”: https://liky.gov.ua

Карта аптек, що беруть участь в програмі “Доступні ліки”: https://goo.gl/dCEMCw


За більш детальною інформацією звертайтесь до Національної служби здоров’я України за тел. (044) 221-06-95, email: [email protected]. Телефон «Гарячої лінії» – 16-77.

Окремо зазначаємо, що відповідно до норм Порядку, аптекам та аптечним пунктам дозволяється протягом 30 календарних днів з дати затвердження МОЗ України оновленого Реєстру завершити реалізацію закуплених до зазначеної дати лікарських засобів, які підлягають реімбурсації, відповідно до цін та у порядку, що діяли до дати затвердження МОЗ України оновленого Реєстру.

Джерело: прес-центр МОЗ України

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ