Лікарські засобиСтатті

Санкційний сценарій для усунення болю в горлі

19/12/2018

І звідки взявся стереотип, що біль у горлі є незмінним атрибутом зими? Цієї прекрасної пори року варто жити на повну — активно, змістовно, радісно і, певна річ, без застуд

Місцеве лікування: болить горло — лікуй горло

Недарма останнім часом як науковці, так і практичні лікарі при інфекційних захворюваннях горла рекомендують використовувати засоби саме для місцевого лікування, а не системні антибіотики. Йдеться про комбіновані антисептики — антимікробні препарати, зокрема, таблетки для розсмоктування.

Рекомендації фахівців ґрунтуються на доведених перевагах місцевих пероральних антимікробних засобів, тобто швидкій доставці діючої речовини до вогнища інфекції та відсутності системного впливу на організм. До того ж, такі препарати, як правило, характеризуються комплексним ефектом. Скажімо, засоби, до складу яких входять ефірні олії, поряд з антисептичною проявляють ще й протизапальну, пом’якшувальну і зволожувальну дію на слизову оболонку ротової порожнини і глотки. Попри те, що ці компоненти активні лише стосовно бактерій і неефективні щодо вірусів, завдяки високому профілю безпеки їх часто рекомендують для профілактики бактеріальних ускладнень при ГРВІ.

Окрім ефірних олій, антимікробні засоби можуть містити місцеві анестетики, аскорбінову кислоту для активізації роботи імунної системи.

До прикладу, антибактеріальні компоненти широкого спектра дії — 2,4-дихлорбензиловий спирт, амілметакрезол і левоментол — зменшують вираженість болю у горлі та дію бактерій. 2,4-Дихлорбензиловий спирт чинить бактеріостатичну дію завдяки зневодненню бактеріальної клітини. Левоментол доповнює дію двох інших складових аналгезивним ефектом, зумовленим стимуляцією холодових рецепторів слизової оболонки.

Отож, льодяники як препарати місцевої дії здатні швидко та ефективно допомогти хворому горлу. Також комбіновані антисептики практично не зумовлюють серйозних побічних ефектів, оскільки впливають лише на місце ураження і не всмоктуються у кров.

Таблетки для розсмоктування завжди мають приємний і різноманітний смак, що, зрештою, втішить при лікуванні горла не тільки малечу, але й дорослих.

Нео-ангін

Інформація для спеціалістів у галузі охорони здоров’я.
Р.П. № UA/7673/01/01, № UA/10762/01/01, № UA/10972/01/01, № UA/7674/01/01.

“Фармацевт Практик” #12′ 2018

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ