ПрактикаСтатті

Шляхом відповідального бізнесу: Санофі в Україні підтримала проведення IV Фармакоекономічного форуму з діабетології

17/10/2013

Київ, 15 жовтня 2013 р. – Санофі в Україні, провідна компанія у сфері охорони здоров’я на українському ринку, підтримала проведення ІV Фармакоекономічного форуму «Оцінка технологій охорони здоров’я. Фармако-економічні аспекти цукрового діабету», який відбувся 12-13 жовтня під патронатом Міністерства охорони здоров’я України, за підтримки Адміністрації Президента та за сприяння Асоціаціі ендокринологів України і Благодійного фонду «За безпечну медицину». Фармакоекономічний форум проводиться вже четвертий рік поспіль в рамках глобальної програми Санофі «Діабет. Допоможемо разом» за участі як провідних українських фахівців у галузі ендокринології та діабетології, так і відомих міжнародних експертів.

Учасників форуму привітали  Людмила Коношевич, начальник Управління лікарських засобів та медичної продукції МОЗ України, та Святослав Ханенко, народний депутат України, голова міжфракційного депутатського об’єднання Верховної Ради України з питань профілактики та боротьби з неінфекційними захворюваннями. В роботі заходу взяли участь президент Асоціації ендокринологів України, директор Інституту ендокринології та обміну речовин ім. Комісаренка АМН України, академік Микола Тронько, член-кореспондент НАН, академік АМН України, доктор медичних наук, професор, директор «Інститут ендокринології та обміну речовин імені В.П. Комісаренка» АМН України; головний лікар Київського міського клінічного ендокринологічного центру, д.м.н., професор Микола Гульчій, Керівник підрозділу Діабет Санофі в Україні Оксана Васютинська, доктор наук, професор економіки охорони здоров’я Гентського університету (Бельгія) Лівен Аннеманс, к.м.н, доцент Інституту ендокринології та обміну речовин імені В.П. Комісаренка АМН України Любов Соколова, доктор медичних наук, професор кафедри фармакоекономіки Національного Фармацевтичного Університету (м. Харків) Наталія Бездітко, а також представники асоціацій пацієнтів: голова Української діабетичної федерації Валентина Очеретенко та президент Міжнародної діабетичної асоціації України Людмила Петренко.

Під час роботи форуму було детально розглянуто актуальні питання лікування цукрового діабету та організації надання медичної допомоги пацієнтам з цією хворобою в Україні. Особливу увагу було сфокусовано на фармакоекономічних аспектах лікування захворювання та перевагах інсулінотерапії цукрового діабету 2 типу. Учасники форуму обговорили нові українські протоколи лікування, специфіку брендованих та генеричних засобів серед пероральних протидіабетичних препаратів, відшкодування витрат на лікування з точки зору пацієнта за даними Міжнародної діабетичної федерації (International Diabetes Federation, IDF), а також нову державну програму «Цукровий діабет». В рамках форуму відбувся практичний семінар з моделювання витрат, пов’язаних з цукровим діабетом, який провів професор економіки охорони здоров’я Гентського університету Лівен Аннеманс. У свою чергу, Оксана Васютинська, Керівник підрозділу Діабет в Україні, звернула увагу присутніх на перспективи державно-приватного партнерства в галузі охорони здоров’я в Україні, навівши досвід співпраці компанії Санофі з державними органами влади у напрямку боротьби з діабетом.

Санофі в Україні, як соціально відповідальна компанія, виходить за рамки забезпечення високоякісними препаратами і на постійній основі сприяє розвитку української системи охорони здоров’я – зокрема, виступаючи надійним партнером для державних органів влади, представників науково-медичної спільноти та пацієнтів. Так, компанія підтримує галузеві заходи, які мають надзвичайну вагу для підвищення кваліфікації спеціалістів галузі охорони здоров’я в Україні, що в кінцевому результаті приносить вагому користь та покращує якість життя українських пацієнтів.

 

Микола Тронько, член-кореспондент НАН, академік АМН України, доктор медичних наук, професор, директор «Інститут ендокринології та обміну речовин імені В.П. Комісаренка» АМН України: «Організація ефективного механізму надання допомоги пацієнтам у масштабах держави та їхнє успішне лікування в кожному конкретному випадку залежать від обізнаності і кваліфікації наших медичних спеціалістів. Тому ми вдячні за унікальну можливість ознайомитися з найновішим міжнародним досвідом у сфері фармакоекономіки цукрового діабету, а також за надання такого дискусійного майданчика, на якому спеціалісти мають можливість обговорити найактуальніші питання лікування цієї хвороби в Україні».

 

Микола Гульчій, д.м.н., професор, Головний позаштатний спеціаліст МОЗ України зі спеціальності «Ендокринологія», головний лікар Київського міського клінічного ендокринологічного центру: «Важливість проведення таких заходів, як Фармакоекономічний форум, неможливо переоцінити. Адже саме під час них фахівці отримують цінну інформацію про раціональне лікування діабету, яка життєво важлива для ефективного контролю хвороби серед пацієнтів. І особливо приємно, що фармакоекономічні форуми є регулярними – це свідчить про справді надійну підтримку українських спеціалістів сфери охорони здоров’я з боку його ініціаторів».

 

Оксана Васютинська, Керівник підрозділу Діабет в Україні: «Працюючи в Україні, Санофі взяла на себе зобов’язання робити все можливе для підвищення професіоналізму та поінформованості українських спеціалістів галузі охорони здоров’я. Саме тому компанія підтримала цьогорічний Фармакоекономічний форум – так само, як і всі попередні. Ми прагнемо сприяти прозорому, виваженому та раціональному підходу до питання оцінки вартості лікування цукрового діабету в Україні – підходу, який прийнято, зокрема, і в країнах ЄС. Проведення форуму з фармакоекономіки вже четвертий рік поспіль є доказом нашої постійної масштабної підтримки медичної спільноти на шляху запровадження в країні європейських стандартів лікування та поліпшення української системи охорони здоров’я».

 

Про Санофі

Санофі, інтегрований глобальний лідер у сфері охорони здоров’я, відкриває, розробляє і постачає терапевтичні рішення, орієнтовані на потреби пацієнтів. У сфері охорони здоров’я Санофі спеціалізується на семи платформах зростання: рішення для діабету, вакцини для людей, інноваційні препарати, турбота про здоров’я споживачів, ринки, що розвиваються, ветеринарія і новий Джензайм. Санофі зареєстрована на фондових біржах в Парижі (EURONEXT: SAN) та в Нью-Йорку (NYSE: SNY).

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ