ЖизньСтатті

В Україні схвалено ще одне показання до застосування препарату АЙЛІЯ від компанії «Байєр»

11/10/2013

Міністерство охорони здоров’я України схвалило друге показання до застосування препарату АЙЛІЯ (VEGF Trap-Eye), що містить розчин афліберсепта для інтравітреального введення, – лікування набряку макули, викликаного тромбозом центральної вени сітківки (ТЦВС).

 

«Отримані обнадійливі результати по двом дослідженням фази III, у більшості пацієнтів з тромбозом центральної вени сітківки спостерігається значне поліпшення гостроти зору при застосуванні АЙЛІЯ», – сказав Франк Г. Хольц, доктор медичних наук, професор університетської офтальмологічної клініки в Бонні.

 

«Препарат АЙЛІЯ вже успішно використовується пацієнтам, які страждають від вологої форми вікової макулодистрофії. Підтвердження ще одного показання – це хороша новина для пацієнтів, які страждають від тромбозу центральної вени сітківки – виснажливої хвороби, яка вражає центральний зір, – коментує Кемаль Малік, доктор медичних наук, член виконавчого комітету Bayer HealthCare і керівник відділу глобального розвитку. – Втрата зору впливає на особисту свободу і незалежність пацієнтів, що позначається не тільки на самих хворих, а й на членах їхніх сімей».

 

«Ми раді повідомити всім фахівцям галузі офтальмології в Україні, що препарат АЙЛІЯ, який вже успішно застосовується в нашій країні для лікування багатьох пацієнтів з показанням волога вікова макулодистрофія, тепер також став доступним для лікування набряку макули, викликаного тромбозом центральної вени сітківки», – каже Андрій Скирта, керівник фармацевтичного підрозділу бізнес-групи« Байєр ХелсКер» ТОВ «Байєр» в Україні.

 

Препарат VEGF Trap-Eye було схвалено у США під торговою маркою EYLEA® (АЙЛІЯ) для лікування вологої форми вікової макулодистрофії та для лікування макулярного набряку внаслідок тромбозу ЦВС. Препарат АЙЛІЯ також схвалено для лікування вологої форми ВМД у Європі, Японії, Австралії й інших країнах, а також в деяких країнах Південної Америки для лікування макулярного набряку, викликаного тромбозом ЦВС.

 

Про тромбоз центральної вени сітківки (ЦВС)

Більше 100 000 осіб у США і понад 66 000 осіб у більшості європейських країн страждають від тромбозу ЦВС. Захворювання виникає внаслідок закупорки центральної вени сітківки, що спричиняє набряк — скупчення і застій у сітківці венозної крові й рідини. Це призводить до ушкодження сітківки та втрати зору. Фактор росту ендотелію судин (VEGF) сприяє збільшенню проникності судин в оці й макулярному набряку. Дослідження показали, що анти-VEGF лікування допомагає знизити проникність посудин та зменшити набряк сітківки у пацієнтів із тромбозом ЦВС.

 

Про VEGF і препарат VEGF Trap-Eye (розчин афліберцепта для ін’єкцій)

Фактор росту ендотелію судин (VEGF) — це природний білок в організмі. У нормальному здоровому організмі білки сімейства VEGF сприяють утворенню нових кровоносних судин (ангіогенез), підтримуючи в такий спосіб ріст тканин і органів тіла. Однак активність VEGF може викликати судинні захворювання, наприклад аномальний ріст нових кровоносних судин в оці, що спричиняє патологічне збільшення проникності і набряку, а відтак наслідком часто бувають рубці, погіршення і втрата центрального зору.

 

Препарат АЙЛІЯ мітить афліберсепт – рекомбінантний білок, який складається з частин людських рецепторів VEGF 1 і 2 позаклітинних доменів, пов’язаних з Fc-частиною людського IgG1, і синтезований як ізоосмотичний розчин для інтравітреальних ін’єкцій (введення лікарських препаратів безпосередньо у склоподібне тіло очного яблука). VEGF Trap-Eye діє як розчинний рецептор-пастка, який зв’язує VEGF-A і плацентарний фактор росту (PlGF) і в такий спосіб може уповільнювати зв’язування й активацію цих споріднених рецепторів VEGF.

 

Про компанію Regeneron Pharmaceuticals

Regeneron Pharmaceutіcals — провідна наукова біофармацевтична компанія, яка базується в Таррітауні (Нью-Йорк). Regeneron відкриває, винаходить, розробляє, виготовляє і продає лікарські препарати для лікування серйозних захворювань, зокрема для очних хвороб, раку прямої кишки, рідкісних запалювальних хвороб. Компанія також розробляє нові препарати в інших областях гострої медичної потреби, серед них для лікування гіперхолестеринемії, онкологічних захворювань, ревматоїдного артриту, алергійної астми, атопічного дерматиту.

Додаткова інформація: www.regeneron.com

 

Про компанію Bayer HealthCare

Bayer HealthCare — одна з провідних світових інноваційних компаній у галузі охорони здоров’я і медичної промисловості, підгрупа Bayer AG, що базується в Леверкузені (Німеччина). Продажі компанії 2012 року склали 18,6 млрд євро. Головні напрямки діяльності — фармацевтика (Pharmaceutіcals dіvіsіons), препарати для здоров’я (Consumer Care), лікування й діагностика (Medіcal Care), здоров’я тварин (Anіmal Health). Мета Bayer HealthCare — створення, виробництво і продаж препаратів, які покращують здоров’я людини і тварин. На кінець 2012 року Bayer HealthCare була представлена у більше ніж 100 країнах та об’єднувала майже 55 300 працівників в усьому світі.

Додаткова інформація: www.healthcare.bayer.com

 

В Україні компанія Bayer веде бізнес з 1992 року. Команда з понад 420 фахівців працює над тим, щоб представити свої знання й інновації в галузі охорони здоров’я, сільського господарства та високотехнологічних матеріалів.

Додаткова інформація: www.bayer.ua

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ