Лікарські засобиСтатті

Вільне дихання – вільним людям

02/11/2021

Завдяки комплексній прицільній дії Респеро Миртол ефективно лікує два захворювання одночасно – синусит і бронхіт

Дихальні шляхи як єдина система

Незважаючи на те, що дихальні шляхи поділяються на верхні та нижні, вони є єдиною системою людського організму. До верхніх належать порожнина носа, глотка та гортань, до нижніх – трахея, бронхи, бронхіоли та альвеоли. Поверхню всіх дихальних шляхів вистилають клітини війкового епітелію –– маленькі рухомі виступи, вкриті слизом. Це мукоциліарна транспортна система (мукоциліарний кліренс) –– природний захисний механізм для очищення поверхні дихальних шляхів від забруднень.

За статистикою, синусит і бронхіт є найбільш частими захворюваннями дихальних шляхів у дорослих і дітей.

Риносинусит – захворювання верхніх дихальних шляхів. Це запалення носа та навколоносових пазух (порожнин носа, які наповнюються повітрям), що характеризується двома або більше симптомами, зокрема закладеність носа чи виділення з носа; виділення слизу вперед/стікання слизу з носоглотки; біль/відчуття тиску в ділянці обличчя; зниження або втрата нюху.

Через те, що носові пазухи не мають м’язових волокон, а вхід у пазуху розташований вище, ніж її дно, відтік слизу може відбуватися лише за адекватного функціонування війок, тобто  мукоциліарного кліренсу.

Бронхіт – захворювання нижніх дихальних шляхів, що характеризується запальним ураженням слизової оболонки бронхів. Найтиповіший прояв недуги – кашель, іноді напади кашлю з виділенням слизово-гнійного мокротиння. Секрет з невеликою в’язкістю і пружністю видаляється з бронхів переважно також за допомогою мукоциліарної системи.

Сучасний підхід до лікування захворювань дихальних шляхів не передбачає поділу лікарських засобів на препарати для верхніх чи нижніх дихальних шляхів. Оскільки дихальний тракт є єдиною системою, препарат для лікування також повинен бути один.

Одна капсула два показання

Німецький препарат Респеро Миртол для лікування гострого поствірусного риносинуситу рекомендують Європейський узгоджувальний документ з риносинуситу (Європейський протокол EPOS 2020, 2012) та національний протокол.

Відповідно до німецьких рекомендацій, зменшення інтенсивності та тривалості кашлю у дорослих пацієнтів з гострим бронхітом рекомендовані фітопрепарати, зокрема Респеро Миртол.

Респеро Миртол – лікарський засіб рослинного походження для комплексної терапії хронічного і гострого бронхіту та запалення навколоносових пазух (синусит). Діючою речовиною препарату є дистильований бленд чотирьох ректифікованих ефірних олій: евкаліпта, солодкого апельсина, мирта і лимона.

Одна капсула Респеро Миртол діє одразу проти двох захворювань – синуситу і бронхіту. Навіть у разі ймовірного поступового загострення недуги змінювати схему лікування не потрібно, оскільки препарат ефективно покращує функціонування мукоциліарного кліренсу, завдяки чому запобігає застою секрету у носових пазухах і бронхах. Своєю чергою, це знижує потребу в прийомі антибіотиків.

Дорослим і дітям

Респеро Ммртол виробляється в Німеччині на заводі, який розташований біля Гамбурга.

Лікарський засіб з клінічно підтвердженою ефективністю представлено у двох формах випуску – для дорослих і дітей. Капсули Респеро Миртол рекомендовано приймати за 30 хв до їди, запивати великою кількістю прохолодної води або іншими напоями.

Дорослим та дітям віком старше 10 років призначають по 2 капсули 4–5 разів на добу у разі гострого запалення, за наявності хронічного процесу – по 2 капсули 3 рази на добу. Таке саме дозування показане для довготривалої терапії. З метою полегшення ранкового відходження мокротиння хворим з хронічним бронхітом рекомендовано приймати додатково 2 капсули препарату ввечері перед сном.

Дітям віком 3–10 років (препарат призначають дітям у той період, коли вони можуть самостійно ковтати капсулу, яка за розміром менша, ніж для дорослих) під час гострого запалення рекомендовано приймати по 1 капсулі 4–5 разів на добу, у разі хронічного – по 1 капсулі 3 рази на добу. Таке саме дозування показане для довготривалої терапії. З метою полегшення ранкового відходження мокротиння дітям з хронічним бронхітом рекомендовано приймати додатково 1 капсулу препарату ввечері перед сном.

Респеро Миртол застосовують у період проявів симптомів захворювання та протягом 2–4 днів після їх зникнення.

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ