Статті

Вперше смерть людини пов’язали з вейпінгом

26/08/2019

23 серпня 2019 р. американський Центр з контролю та попередження захворювань (CDC) заявив про смерть людини, яка практикувала вейпінг та нещодавно була госпіталізована з приводу тяжкого захворювання дихальної системи. Ім’я, вік та стать померлого не розголошуються. Це перший випадок у світі, коли ймовірною причиною смерті називають використання електронних сигарет

На 23 серпня 2019 р. у 22 штатах США вже було зареєстровано 193 випадки тяжких легеневих хвороб, які можуть бути спричинені «курінням» електронних цигарок, тобто вейпінгом. Серед хворих переважають підлітки та молоді люди чоловічої статі. В багатьох випадках симптоми хвороби з’являються поступово, в тому числі пацієнт скаржиться на утруднене дихання, нестачу повітря, біль в грудях. У деяких спостерігаються симптоми з боку травної системи (нудота, діарея) та слабкість. Не знайдено доказів того, що ця легенева хвороба має інфекційну природу.

На брифінгу, який скликали Департамент охорони здоров’я штату Іллінойс та CDC, було заявлено, що тяжкість легеневої хвороби у цих пацієнтів потребує особливої уваги до вейпінгу, який може виявитися смертельно небезпечною «розвагою».

subscribe

Багато пацієнтів кажуть, що використовували в електронних сигаретах продукти, що містять тетрагідроканнабінол, але не було знайдено продукту, який використовували б усі постраждалі, та який міг би бути однозначно пов’язаний із хворобою. Отже всі хворі практикували вейпінг, але для встановлення причини хвороби потрібні подальші дослідження. Наразі FDA проводить аналіз продуктів для вейпінгу, наданих штатами, в яких зафіксовані випадки вказаної хвороби.

Читати також: Вэйпинг: «парить» или «не парить»?

Наразі відомо, що аерозоль, який утворюють електронні сигарети не є безпечним. Він містить інгредієнти, які можуть шкодити, в тому числі, дихальній системі, але поки що конкретні шкідливі сполуки не виділені.

 

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ