АктуальноНовиниНовости фармацевтики

Україна стала 38-м членом Європейської Фармакопеї

23/03/2013

20 листопада 2012 року набрав чинності Закон України від 16.10.2012 № 5441-VI «Про приєднання України до Конвенції про розробку Європейської фармакопеї із поправками, внесеними відповідно до положень Протоколу до неї». Цим законом завершилася процедура ратифікації Конвенції нашою державою. Відтепер Україна набула статусу повноправного члена Європейської Фармакопейної Комісії з правом голосу, – повідомляє Державна служба України з лікарських засобів.

Конвенція про розробку Європейської фармакопеї підписана й ратифікована країнами-членами Ради Європи й деякими іншими державами 22 липня 1964 року. 1 листопада 1992 року набув чинності текст поправок до неї, внесених відповідно до Протоколу про внесення поправок до Конвенції про розробку Європейської фармакопеї.

Конвенція розроблена Радою Європи для затвердження єдиних стандартів якості лікарських засобів й узгодження специфікацій лікарських речовин, важливих для країн Європи, і для поступового створення спільної фармакопеї для зацікавлених країн.

Мета Конвенції – розвиток спільного набору характеристик і методів випробувань, тобто створення спільних стандартів для активних субстанцій і допоміжних речовин, використовуваних у лікарських засобах.

Ратифікація Конвенції Україною свідчить, що Україна прагне долучитися до офіційних європейських стандартів, поділитися власними знаннями й досвідом і взяти участь у розвитку європейських стандартів якості лікарських засобів.

Материал подготовила +Екатерина Свириденко

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ