Новини

Читайте в ‘Фармацевт Практик’ #12′ 2017

11/12/2017

Більшість читачів під словом «маркетинг» розуміють рекламні засоби та технології. Втім це лише одна складова системи маркетингу. Про інші ключові інструменти просування продуктів та послуг, а також про особливості  Digital-маркетингу читайте в статті інтернет-маркетолога Петра Савича та фахівця з Digital-PR Олександра Курбана «Що таке маркетинг?»


Зниження показників народжуваності та зростання тривалості життя змінюють демографічну ситуацію в країнах усього світу, що створює проблеми і в плані дослідження способів фінансування догляду за літніми людьми, і з точки зору ставлення до самого процесу старіння. Нагальним завданням, як для розвинених країн, так і для бідних, стало визначення правильної моделі забезпечення тривалого догляду для людей похилого віку. Крім того необхідним є руйнування стереотипу про те, що літні люди є «соціальним тягарем». Як вирішити всі ці проблеми, які в повній мірі актуальні також і для України, обговорюємо в статті «Історія з демографією: ‘бомба уповільненої дії’»


Кінець минулого та початок нинішнього століття відзначився стрімким зростанням кількості методів дослідження, заснованих на реєстрації флуоресценції. Ці технології все ширше застосовують як в фундаментальних роботах для отримання нових знань про живе, так і в прикладних – біотехнології, медичній діагностиці, фармакології. Про те, чим можуть допомогти вченим флуоресцентні мітки та зонди, які таємниці життя допомогли розкрити та які перспективи відкривають у майбутньому, читайте в статті «Дуже ефективний інструмент»


Їжа, яку ми вживаємо, може знижувати ефективність ліків, але пацієнти часто про це навіть не підозрюють. Напередодні свят фармацевти можуть зробити посильний внесок в фармакобезпеку, інформуючи покупців про ризик взаємодії харчових продуктів з ліками рецептурної і безрецептурної груп. У статті «П’ять серйозних взаємодій їжі і ліків» представлені найбільш поширені проблеми, з якими стикаються відвідувачі аптек


Вважається, що чим більше цінових акцій проводить аптечна мережа, тим більше у неї клієнтів. Ще одна поширена думка – чим більш лояльний відвідувач, тим він кращий. Чи так це? Чи завжди, роблячи ставку на ціну, ми формуємо лояльність клієнта? Міркує бізнес-тренер Юлія Клименюк в статті «Про лояльності, маркетингової активності і про те, що думає споживач…»


За даними дослідників, вже в епоху неоліту первісні люди використовували прянощі. Перша відома книга практичних порад із вирощування багатьох видів прянощів написана володарем Ассірії Меродах-Баладано (721–710 р. до н.е.). У наш час широкий асортимент прянощів вирощують на промислових плантаціях, присадибних ділянках та навіть на підвіконнях у міських квартирах. Окрім різноманітного яскравого смаку, багатьом з них притаманні лікарські властивості, зазначає Андрій Грицик, д-р фарм. наук, проф., завідувач кафедри фармації Івано-Франківського національного медичного університету

Читайте ці та інші цікаві матеріали в свіжому номері, #12′ 2017, журналу «Фармацевт Практик»!

subscribe

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ