Новини

Читайте в ‘Фармацевт Практик’ #7-8′ 2017

13/07/2017

При формуванні стратегії ведення бізнесу найважливішим фактором є аналіз ринку. На підставі результатів проведених досліджень можна отримати уявлення про ситуацію, що склалася, та прогнозувати розвиток подій в майбутньому. На українському фармринку працює кілька компаній, які вивчають ринок лікарських засобів. Про завдання, що стоять перед дослідниками, розповідає Олена Карчевська, консультант з маркетингу компанії «Бізнес-Кредит»

Про судинний тонус, фактори, що впливають на його формування, причини відсутності реальних успіхів в терапії багатьох серцево-судинних захворювань, а також про те, що ще необхідно зробити для створення більш ефективних засобів фармакологічного контролю судинного тонусу та рівня артеріального тиску, розповідає Анатолій Соловйов, д -р мед. наук, професор, зав. відділом фармакології клітинних сигнальних систем та експериментальної терапії, керівник Міжвідомчої лабораторії доклінічного вивчення лікарських засобів ДУ «Інститут фармакології та токсикології НАМН України»

Коли в 1992 році італійський нейробіолог Джакомо Ріццолатті опублікував повідомлення про дзеркальні нейрони, він не міг навіть уявити, наскільки глибоко це відкриття вплине на когнітивну нейронауку в наступні 20 років. Наукові гіпотези, що виникли наприкінці XX ст., наразі досить успішно пояснюють не тільки низку явищ соціального життя та доповнюють сучасні знання про мову та мовлення, а й визначають нейрофізіологічні механізми деяких захворювань та відкривають нові підходи до їх лікування. Про дзеркальні нейрони та їх ролі в нашому житті читайте в статті «Дзеркальні нейрони: терапія ’дії та спостереження’»

На фармацевтичний ринок прийшла криза, а з ним і нові слова. «KVI» – звучить в офісах провідних аптечних мереж. Що означає це поняття? Як застосовувати KVI в роботі та отримувати позитивний результат? Читайте про те, що таке KVI (key value indicator), товари KVI та «цінові маяки» в статті бізнес-тренера Юлії Клименюк

Раз у раз з’являється, стрімко розвивається, а потім зникає мода на певні дієти. Цікаво, що коли набирається достатньо даних для аналізу результатів новомодного стилю харчування, то в більшості випадків вони лише доводять неспроможність вигаданих дієт, які йдуть у небуття, залишаючи після себе руйнівні наслідки, які позначилися на здоров’ї довірливих послідовників. Читайте про стратегії харчування та здоровий глузд в статті «Безпека дієт»

 

Віра людей в свободу волі суперечлива і багато хто переконаний, що володіє більшою свободою волі, ніж інші. Чи діє людина за власним бажанням або її поведінка підкоряється зовнішнім та внутрішнім обставинам? Це предмет давніх дискусій філософів та релігійних адептів, але у психофізіології є окрема думка з цього приводу, про яку читайте в статті «Ілюзія свободи волі»

 

Читайте ці та інші цікаві матеріали в свіжому номері, #7-8′ 2017, журналу «Фармацевт Практик»!

subscribe

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ