Новини

Держлікслужба розпочала виконання своїх функцій в повному обсязі

15/07/2016

Державна служба з лікарських засобів та контролю за наркотиками (Держлікслужба) розпочала виконання функцій і повноважень в повному обсязі

Згідно з розпорядженням КМУ №491 від 1 липня 2016 року, функції і повноваження Державної служби лікарських засобів і Державної служби з контролю за наркотиками припиняються.

В документі зазначено: “Погодитися з пропозицією Міністерства охорони здоров’я щодо можливості забезпечення здійснення покладених на Державну службу з лікарських засобів та контролю за наркотиками постановою Кабінету Міністрів України від 12 серпня 2015 р. № 647 “Про затвердження Положення про Державну службу України з лікарських засобів та контролю за наркотиками” (Офіційний вісник України, 2015 р., № 72, ст. 2354) функцій і повноважень Державної служби з лікарських засобів та Державної служби з контролю за наркотиками, що припиняються.”

Нагадаємо, що в червні 2016 року КМУ схвалив проект постанови про створення територіальних органів Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками. Згідно з постановою уряду №442 про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади від 2014 року було створено Держслужбу з лікарських засобів та контролю за наркотиками шляхом злиття Державної служби з лікарських засобів та Державної служби з контролю за наркотиками. 25 травня 2016 року Кабмін призначив в.о. глави Держлікслужби керівника департаменту організації державного контролю якості лікарських засобів Ірину Суворову. До призначення вона також обіймала посаду заступника голови комісії з реорганізації Держлікслужби. Посада глави Держлікслужби залишалася вакантною з березня 2015 року, коли Кабмін 4 березня 2015 року звільнив із посади голову Держлікслужби Михайла Пасічника за згодою сторін.

Джерело: Інтерфакс-Україна

 

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ