АктуальноАптечные будниНовини

Держлікслужба пропонує внести зміни до процесу маркування лікарських засобів

04/06/2013

Міністерство охорони здоров’я України оприлюднило розроблений Державною службою з лікарських засобів України проект Закону України “Про внесення змін до Закону України “Про лікарські засоби” щодо додаткового маркування зовнішньої упаковки лікарських засобів.

Законопроект було розроблено для виконання Указу Президента України від 30 серпня 2012 року №526 “Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 25 травня 2012 року “Про забезпечення населення якісними та доступними лікарськими засобами” щодо запровадження обов’язкового індивідуального кодування виробником кожної упаковки лікарського засобу.

У повдомленні, розміщеному на сайт МОЗ, йдеться: “Прийняття Проекту дозволить державі унеможливити потрапляння фальсифікованих лікарських засобів у легальну мережу поставок. Нанесення відповідного маркування надасть можливість відстежити та ідентифікувати лікарський засіб у режимі реального часу, припинити реалізацію серії або конкретної упаковки лікарського засобу, виявити контрафактну продукцію, здійснити облік і контроль за переміщенням продукції Також це дозволить виробникам та дистриб’юторам отримати додатковий захист від реалізації фальсифікованих лікарських засобів в легальній мережі поставок”.

Автори запропонованих змін розраховують на те, що обов’язкове індивідуальне кодування виробником кожної упаковки лікарського засобу дозволить отримувати інформацію про місце перебування лікарського засобу; де, коли і ким засіб вироблено; кінцевий термін придатності медичного виробу, а також інформацію про наявність лікарських засобів і їх походження.

Материал подготовила +Екатерина Свириденко

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ