АктуальноНовини

Держлікслужба зобов’язала суб’єктів посилити контроль за умовами зберігання лікарських засобів

13/02/2012

У зв’язку зі зниженням температури повітря, Державна служба України лікарських засобів (Держлікслужба України) вимагає від суб’єктів, які здійснюють оптову та роздрібну торгівлю лікарськими засобами, особливо ретельно контролювати відносну вологість та температуру повітря під час перевезення, зберігання та реалізації продукції. Висунуті вимоги пов’язані з виконанням дотримання Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з виробництва лікарських засобів, оптової, роздрібної торгівлі лікарськими засобами.

Як наголосила Держлікслужба, у виробничих приміщеннях обов’язково мають бути встановлені засоби для вимірювання температури та відносної вологості повітря.  Їх показники необхідно буде регулярно реєструвати та контролювати.

Під час транспортування лікарських засобів також слід дотримуватися особливих температурних умов їх зберігання. Саме тому перевезення може виконуватись лише спеціально обладнаним транспортом, в якому є рефрижераторні установки, засоби для вимірювання температури , або термоконтейнери.

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ