НовиниНовости фармацевтики

До Верховної Ради України надійшов законопроект щодо прав інтелектуальної власності при реєстрації лікарських препаратів

18/09/2012

13 вересня 2012 р.  Кабінет Міністрів України подав до Верховної Ради України законопроект № 11209 «Про внесення змін до ст. 9 Закону України «Про лікарські засоби».

Даним документом пропонується скасувати вимогу згідно якої необхідно подавати до державної реєстрації лікарські засоби ,що мають відношення або базуються на об’єктах інтелектуальної власності, на які видано патент в законному порядку. Замість цього було запропоновано, щоб заявники подавали лише лист , якому б ішлося про те, що права третьої сторони захищені патентом або передані за ліцензією, а також не порушуються у зв’язку із реєстрацією лікарського препарату.

У пояснювальній записці документа йдеться про те, що реєстрація лікарського препарату  є підтвердженням уповноваженим органом держави якості та ефективності такого препарату та не має ніякого відношення до сфери правовідносин інтелектуальної власності.

Нагадуємо, що чинне законодавство нашої країни надає виключне право власникам авторських прав, патентів на винаходи і корисні моделі, свідоцтв на товарні знаки користуватись об’єктами своєї інтелектуальної власності на власний розсуд, а також передбачає досить велику кількість засобів захисту таких прав.

Підготувала +Ксенія Гайдук

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ