Новини

Дистанційна реалізація лікарських засобів: позиція МОЗ

Новини

Дистанційна реалізація лікарських засобів: позиція МОЗ

15/05/2019

Громадська спілка “Фармацевтична Ліга України” направила до Міністерства охорони здоров’я України листа щодо недоцільності дистанційної реалізації лікарських засобів.

Публікуємо повний текст відповіді:

“ГС «Фармацевтична ліга України»
вул. Дмитрівська, б. 45, оф.б,
м. Київ,
01135
[email protected]

Щодо розгляду листа

Міністерство з охорони здоров’я з України розглянуло звернення Громадської спілки «Фармацевтична ліга України», яке надійшло листом секретаріату Кабінету Міністрів України від 04.04.2019 № 7250/0/2-19, стосовно недоцільності запровадження дистанційної реалізації лікарських засобів в межах компетенції повідомляє.

Відповідно до п.27 Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з виробництва лікарських засобів, оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами, імпорту лікарських засобів (крім активних фармацевтичних інгредієнтів) затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 30 листопада 2016 р. № 929, торгівля лікарськими засобами здійснюється виключно через аптечні заклади і не може здійснюватися дистанційно та шляхом електронної торгівлі, а також поштою і через будь-які заклади, крім аптечних, та поза ними, крім випадків, передбачених цими Ліцензійними умовами.

Таким чином, торгівля лікарськими засобами поза визначеними законодавством місцями провадження діяльності є прямим порушенням ліцензійних умов.

У разі розробки відповідних змін до законодавства представника Громадської спілки «Фармацевтична ліга України» буде залучено до обговорення.

Генеральний директор

Фармацевтичного директорату                          О. КОМАРІДА”

Джерело: ГС “Фармацевтична Ліга України”

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ