Новини

Фармацевтична галузь: Індія — надійний партнер України

Новини

Фармацевтична галузь: Індія — надійний партнер України

15/12/2017

12 грудня 2017 року відбувся бізнес-семінар, організований Посольством Індії в Україні та Асоціацією індійських фармацевтичних виробників (IPMA). На заході були присутні Надзвичайний та Повноважний Посол Індії в Україні Манодж Кумар Бхарті та заступник Міністра охорони здоров’я України Роман Ілик

Фармацевтична індустрія в Індії активно розвивається і має великий потенціал. На сьогодні 10% світового ринку лікарських засобів належить індійським виробникам (в грошовому еквіваленті — 110 млрд дол.). Індія виготовляє ліки всіх терапевтичних груп для лікування інфекційних, серцево-судинних, ендокринних, онкологічних, неврологічних, дерматологічних, гінекологічних, респіраторних захворювань, а також травного тракту, лікування ВІЛ/СНІДу та ін. На разі, країна експортує фармацевтичну продукцію у більш ніж 200 країн світу. Основними ринками збуту індійських ліків є США, Росія, Німеччина, Австрія, Великобританія.

Заступник міністра охорони здоров’я Роман Ілик зазначив, що Індія є основним постачальником фармацевтичної продукції і в Україну. Він підкреслив, що у наших країн є великий потенціал та висловив велику надію на майбутню співпрацю.

Манодж Кумар Бхарті, Надзвичайний та Повноважний Посол Індії в Україні, підкреслив, що у 2016 році його країна експортувала в Україну фармацевтичних товарів на суму понад 134 млн дол., що становить 28% загального експорту індійських товарів в Україну. В Індії прийнята стратегія розвитку фармацевтичної галузі до 2020 року. Була поставлена амбіційна мета — перетворити країну на один зі світових фармацевтичних центрів з повним циклом розробки лікарських засобів — від досліджень до виробництва та вивести її в першу п’ятірку інноваційних центрів.

Планується, що завдяки «Pharma Vision 2020» індійська фармацевтична промисловість досягне приросту експорту, який  досягне 250 млрд дол. США.

Пан Манодж Кумар Бхарті зазначив великий потенціал індійських інвестицій у фармацевтичний сектор України. Він також зупинився на можливості розширення співпраці в галузі освіти. На сьогодні в Україні навчаються 8000 індійських студентів. На думку пана Посла ця кількість може вирости у 4-5 раз, тому що Індія — країна, де 65% населення це люди до 35 років.

У заході взяла участь Наталія Гудзь, голова Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками, вона розповіла про індійські виробництва та якість фармацевтичної продукції підприємств, на яких проходили інспекторські перевірки. Тетяна Думенко, директор ДП «Державний експертний центр МОЗ України», говорила про співпрацю між нашими країнами у фармацевтичній галузі та відзначила роботу індійських фармацевтичних компаній.

Перед гостями виступив доктор Менон, голова Асоціації індійських фармацевтичних виробників (IPMA), Раджив Гупта, засновник компанії Kusum Pharm, найбільшого індійського виробника та інвестора в Україні. Присутні змогли ознайомитись з відеопрезентаціями провідних індійських виробників, що працюють в Україні: SunPharma, Dr.Reddys, Aurobindo, Stride, Hatro.

Загалом у заході взяло участь 250 почесних гостей, у тому числі представники Міністерства охорони здоров’я України, Державного Експертного Центру МОЗ України, Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками, представники ПРООН, найбільших українських дистрибьюторів «БаДМ, «Оптима», «Вента», професійних і пацієнтських асоціацій, медичної та фармацевтичної науки, освіти, аналітичних компаній, професійні та загальні ЗМІ.

Текст: “Фармацевт Практик”
Фото надані організаторами заходу

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ